Τρίτη 16 Απριλίου 2024  16:07:59

Πανάκριβα τα οικογενειακά ταξίδια και οι δαπάνες της οικογένειας Ντ. Τραμπ. Μόνο 10 εκατ. δολάρια για να πηγαίνουν στο θέρετρό τους. Κύριο

80 εκατ. οι δαπάνες των Ομπάμα για ιοκτώ χρόνια. Δέκα για τους Τράμπ σε 25 ημέρες. Τεράστιο το κόστος για τους φορολογούμενους αν συνεχισθεί έτσι αυτή η κατάσταση προκλητικής σπατάλης και νεοπλουτισμού.

Αυτό το Σαββατοκύριακο ήταν χαλαρό για τον Ντόναλντ Τραμπ και την οικογένειά του, που μετακινείται μέχρι τώρα ομαδικά –ενώ δεν έχουν όλοι, παιδιά και εγγόνια, συνοδοί κλπ επίσημη ιδιότητα για σε ταξίδια για επίσημους λόγους-ενώ μέχρι σήμερα έχουν αποδειχθεί πολυδάπανα, προκλητικά σε μεγάλες δαπάνες από το Κρατικό Ταμείο, δηλαδή από τα χρήματα των φορολογουμένων.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ αποσύρθηκε στο πολυτελές εξοχικό του στο Mar-a-Lago της Φλόριντα για τρίτη φορά από την ορκωμοσία του πριν από έναν μήνα. Την ίδια ώρα δυο γιοι του, ο Έρικ κι ο Ντόναλντ τζούνιορ βρίσκονται στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα για να εγκαινιάσουν στο Ντουμπάι τη «Διεθνή Λέσχη Γκολφ Τραμπ».

Τέτοιου είδους ταξίδια είναι συνηθισμένα για επιχειρηματίες. Όχι όμως και για Αμερικανούς προέδρους. Τουλάχιστον μέχρι σήμερα. Ο τρόπος ζωής της οικογένειας Τραμπ έρχεται να ανατρέψει αυτά που είχαν συνηθίσει μέχρι σήμερα οι κρατικές αρχές αναφορικά με τα κόστη και την υλικοτεχνική υποστήριξη των μετακινήσεων των μελών της προεδρικής οικογένειας, όπως αναφέρει η Washington Post.
Κι αυτό γιατί τα ταξίδια του προέδρου των ΗΠΑ και της φαμίλιας του είναι πανάκριβα. Η Μυστική Υπηρεσία προστατεύει 24ώρες το 24ωρο, επτά μέρες την εβδομάδα όλα τα μέλη της προεδρικής οικογένειας, όπως συνηθίζεται εδώ και δεκαετίες – αλλά στην περίπτωση των Τραμπ ο λογαριασμός αποβαίνει ιδιαίτερα υψηλός.

Βάσει των λογαριασμών παλαιότερων ταξιδιών που έδωσε στη δημοσιότητα ο Λευκός Οίκος η εφημερίδα εκτιμά ότι το κόστος μόνον των τριών μετακινήσεων του Τραμπ στο Mar-a-Lago ενδέχεται να υπερβαίνει τα δέκα εκατομμύρια δολάρια. Την ώρα που άλλοι πρόεδροι αποσύρονταν για ανάπαυση στο Καμπ Ντέηβιντ, που απέχει μόλις 100 χιλιόμετρα απ' τον Λευκό Οίκο, ο Τραμπ πετά 1.600 χιλιόμετρα μέχρι τη Φλόριντα συνοδεία των ανδρών της Μυστικής Υπηρεσίας και συμβούλων. Ενώ η φύλαξη του πολυτελούς κλαμπ λόγω της θέσης του στην ακτή είναι ιδιαίτερα δύσκολη.

Για να έχει κανείς μέτρο σύγκρισης, αρκεί να αναφέρουμε ότι σύμφωνα με το συντηρητικό ίδρυμα Judicial Watch τα έξοδα για τις μετακινήσεις του Μπαράκ Ομπάμα στα οκτώ χρόνια της θητείας του έφθασαν τα 97 εκατομμύρια δολάρια... «Το ιδιαίτερο με τον Πρόεδρο Τραμπ είναι ό,τι γνωρίζει πόσο στοιχίζει ένα αεροπλάνο», λέει ο Τομ Φίτον, επικεφαλής του Judicial Watch. Oι πτήσεις προς το Mar-a-Lago δεν είναι δωρεάν...
Στο Λευκό Οίκο προσπαθούν να δικαιολογήσουν τον Τραμπ. «Δεν πάει για διακοπές στο Mar-a-Lago. O πρόεδρος εργάζεται ασταμάτητα κάθε μέρα της εβδομάδας, όπου κι αν βρίσκεται», είπε μια εκπρόσωπος της κυβέρνησης στη Washington Post.

Αλλά και η διαμονή της Πρώτης Κυρίας και του γιου της Μπάρον στον ουρανοξύστη "Τrump Tower" στο Μανχάταν στοιχίζει πολλά στον Αμερικανό φορολογούμενο. Για τη φύλαξή τους δαπανώνται καθημερινά μισό εκατομμύριο δολάρια σύμφωνα με εκτιμήσεις της αστυνομίας της Νας Υόρκης. Κι αν δεν μετακομίσει σύντομα στο Λευκό Οίκο η Μελάνια, τότε το ετήσιο κόστος θα φθάσει τα 183 εκατομμύρια δολάρια.

Στο λογαριασμό θα πρέπει να προστεθούν και τα επιχειρηματικά ταξίδια των μεγαλύτερων παιδιών του Τραμπ, που προστατεύονται επίσης από άνδρες της Μυστικής Υπηρεσίας. Το κόστος διανυκτέρευσης των ανδρών αυτό στο ξενοδοχείο ξεπέρασε τα 16.000 δολάρια, σύμφωνα με την Washington Post, en;v ένα προηγούμενο ταξίδι του Έρικ Τραμπ στην Ουρουγουάη στοίχισε σχεδόν 100.000 δολάρια...

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline