Παρασκευή 19 Απριλίου 2024  16:28:46

Στα 90 της η θρυλική Τζίνα Λολομπριτζίτα έπεσε θύμα συζυγικής –ερωτικής απάτης. Κύριο

Πώς έχασε τη δίκη από 55χρονο «τεκνό».

Έχασε τη δικαστική μάχη για να αποδείξει ότι είχε εξαπατηθεί να παντρευτεί τον πρώην Ισπανό φίλο της, που είναι κατά 34 χρόνια νεότερός της, η θρυλική Ιταλίδα ηθοποιός Τζίνα Λολομπριτζίτα.

Η διάσημη ηθοποιός, που γιόρτασε τα 90α της γενέθλια τον Ιούλιο, κατηγόρησε τον πρώην φίλο της Χαβιέρ Ριγκάου γιο Ράφολς, 55 ετών, πως την παντρεύτηκε παρά τη θέλησή της το 2010, σε μια προσπάθεια να κληρονομήσει την περιουσία της ύψους 40 εκατομμυρίων ευρώ.

Η Λολομπριτζίτα, που είναι μία από τις πιο διάσημες και εντυπωσιακές ηθοποιούς της δεκαετίας του '50 και του '60, ισχυρίστηκε ότι είχε εξαπατηθεί να υπογράψει έγγραφα που επέτρεπαν στον καταλανό επιχειρηματία να την «παντρευτεί με πληρεξούσιο» σε τελετή στη Βαρκελώνη.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε το 2010 με έναν 72χρονο τότε φίλο του Ριγκάου να παίρνει τη θέση της Λολομπριτζίτα.

Όταν ο Ισπανός πρώην φίλος της κλήθηκε να απολογηθεί μετά από μήνυση που κατέθεσε η ηθοποιός το 2013, ισχυρίστηκε πως η Λολομπριτζίτα είχε συμφωνήσει να μην παραβρεθεί στην τελετή σε μια προσπάθεια να αποφύγει τη δημοσιότητα, ενώ η ίδια επέμεινε πως δεν μιλούσε ισπανικά και δεν είχε ιδέα τι υπέγραφε.

Παρόλο που το ζευγάρι ήταν κάποτε αρραβωνιασμένο, η Λολομπριτζίτα είπε στο δικαστήριο της Ρώμης πως δεν είχαν κοιμηθεί ποτέ μαζί και πως εκείνη είχε δώσει τέλος στη σχέση τους.

Η ηθοποιός υποστήριξε πως ο Ριγκάου της ζήτησε, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στη Ρώμη το 2014, να υπογράψει ένα νομικό έγγραφο το οποίο η ίδια πίστευε ότι ήταν για μια υπόθεση δυσφήμησης, ενώ στην πραγματικότητα ήταν τα έγγραφα του γάμου κατά το ιταλικό δίκαιο.

«Είχε σχεδιάσει να περιμένει μέχρι να πεθάνει η ηθοποιός και τότε θα έλεγε πως ήταν ο σύζυγός της και θα διεκδικούσε τον πλούτο της» δήλωσε κατά τη διάρκεια της δίκης ο δικηγόρος της Φαμπρίτσιο Σίτζια.

Το δικαστήριο αποφάνθηκε πως οι κατηγορίες της ηθοποιού περί συζυγικής απάτης, ήταν αβάσιμες, σύμφωνα με την ισπανική εφημερίδα Vanitatis.

«Σεβόμαστε την απόφαση, αλλά είναι προφανές ότι θα ασκήσουμε έφεση» δήλωσε ο συνήγορός της μετά την έκδοση ης ετυμηγορίας.

ΒΙΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΣΗΜΗΣ ΣΤΑΡ

Υπήρξε μαζί με τη Σοφία Λόρεν το ερωτικό δίπολο της Ιταλίας με παγκόσμια αναγνώριση. Οπως ομολογεί και η ίδια σε συνέντευξη της στο περιοδικό Vanity Fair, τα γεγονότα της ζωής της δεν θα μπορούσαν να υπάρξουν σε κανένα σενάριο, καθώς ήταν τόσο απίστευτα, που ακόμα και η ίδια εκπλήσσεται. Ήταν κόρη επιπλοποιού και σπούδασε στην Ακαδημία Τεχνών της Ρώμης, όπου και την εντόπισε η Cinecittà, η οποία επέμεινε να την περάσει από ακρόαση, όσο και αν η Τζίνα αρνούνταν. Κέρδισε τον πρώτο της ρόλο, και πάλι όμως απέρριψε την πρόταση, ενώ η εταιρεία ζήτησε από τη μητέρα της να τη μεταπείσει και εκείνη απάντησε ότι για να παίξει τον ρόλο, θέλει ένα εκατομμύριο λίρες, που τελικά η εταιρεία δέχτηκε να της δώσει! Πάντα έπαιρνε ό,τι ήθελε κατά τη διάρκεια της καριέρας της, ενώ δεν δίστασε να απορρίψει ιδιαίτερα ισχυρούς άντρες.

Το 1949 παντρεύεται τον Σλοβένο γιατρό Μίλκο Σκόφιτς, που στη συνέχεια έγινε μάνατζέρ της, και το 1957 αποκτούν μαζί τον γιο τους, Αντρέα Μίλκο Σκόφιτς. Εκείνος που την έφερε στο Hollywood ήταν ο μεγιστάνας Χάουαρντ Χιουζ τη δεκαετία του '50, όταν ακόμα η Τζίνα δεν ήταν και τόσο γνωστή. Γοητεύτηκε τόσο πολύ από εκείνη, που την κυνηγούσε παραπάνω από μια δεκαετία, όμως η όμορφη ηθοποιός δεν του έδωσε σημασία. Όπως έχει αναφέρει σε δήλωσή της, όταν πέρασαν τα χρόνια αντιλήφθηκε ότι τελικά ο Χιουζ ήταν ένας ενδιαφέρων άνθρωπος και παραδέχτηκε ότι ο γάμος της δεν ήταν τόσο ευτυχισμένος όσο ο κόσμος νόμιζε.

Την αδιαφορία της όμως εισέπραξε και πρίγκιπας Ρενιέ, που δεν δίστασε να τη φλερτάρει μπροστά στην Γκρέις Κέλλυ. Η καριέρα της άρχισε να πέφτει στις αρχές της δεκαετίας του '80, όμως εκείνη δεν το έβαλε κάτω και ξεκίνησε να ασχολείται με τη φωτογραφία, προσπάθησε να κερδίσει μια θέση στο Ευρωκοινοβούλιο το 1999 και αργότερα αφοσιώθηκε στη γλυπτική, κάνοντας κάποιες εκθέσεις σε ορισμένες χώρες. Ποτέ δεν την ενδιέφεραν τα χρήματα, όπως υποστηρίζει, και μάλιστα δεν επιβεβαιώνει το αν όντως η περιουσία της ανέρχεται στα 50 εκατομμύρια δολάρια.

Το 2013 τη βρίσκει σε δικαστική διαμάχη με τον πρώην σύντροφό της και κατά αρκετά χρόνια μικρότερό της, Χαβιέ Ριγκάου Ραφόλς, ο οποίος, σύμφωνα με τα λεγόμενα της σταρ, πλαστογράφησε τον επερχόμενο γάμο τους, που πιο πριν είχε ακυρωθεί, μιας και η σχέση τους είχε ήδη λήξει. Σύμφωνα με τη διάσημη ντίβα, ο Ραφόλς παντρεύτηκε κάποια άλλη στη θέση της, σε μια εκκλησία στη Βαρκελώνη, χωρίς εκείνη να έχει καμία επίγνωση της κατάστασης. Ο Ραφόλς αρνείται τα πάντα, λέγοντας ότι εκείνη γνώριζε τι συμβαίνει και απειλώντας την ότι θα τη μηνύσει εξίσου. Την περίπτωση περιέπλεξε η κατάθεση μιας δικηγόρου, η οποία υποστηρίζει ότι τα έγγραφα υπογράφηκαν από την Tζίνα, νόμιμα.

Επιπλέον, τον Μάρτιο του 2015 ο γιος της θέλησε να κινηθεί δικαστικά, ώστε να αναλάβει τη διαχείριση της περιουσίας της, λέγοντας ότι λόγω ηλικίας η μητέρα του δεν μπορεί να αντεπεξέλθει, όμως ο δικαστής απέρριψε το αίτημά του. Τέλος, στη ζωή της υπάρχει και ένας 27χρονος άντρας, τον οποίο τόσο ο γιος της, όσο και ο Ραφόλς θεωρούν απειλή, μιας και υποστηρίζουν ότι τη στρέφει εναντίον τους, και είναι ο μάνατζέρ της, Αντρέα Πιατσόλα. Και μπορεί η ίδια να ακυρώνει κάθε υπόνοια περί εpωτικής σχέσης ανάμεσά τους, παρ' όλα αυτά έχουν γίνει αχώριστοι.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline