Σόιμπλε στη Bild κατά του καθεστώτος Ερντογάν: «Οσοι Γερμανοί θέλετε να ταξιδέψετε στην Τουρκία, πάτε με δική σας ευθύνη». «Το καθεστώς Ερντογάν μοιάζει με εκείνο της Ανατολικής Γερμανίας». Κύριο

Προηγήθηκε η αυστηρή σύσταση προς υποψήφιους επενδυτές στην Τουρκία και τώρα σε υποψήφιους τουρίστες, που κατέκλυζαν κατά εκατομμύρια κάθε χρόνο τη γειτονική χώρα.

«Η Τουρκία συλλαμβάνει αυθαίρετα (πολίτες) και δεν τηρεί τις ελάχιστες προξενικές προϋποθέσεις. Αυτό μου θυμίζει πώς ήταν παλιά η Λαϊκή Δημοκρατία της Γερμανίας. Όποιος ταξίδευε εκεί γνώριζε καλά πως εάν του συμβεί κάτι, δεν μπορεί κανείς να τον βοηθήσει».

Αυτό είπε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στην εφημερίδα Bild και συνέχισε λέγοντας ότι «εάν η Τουρκία δεν εγκαταλείψει αυτά τα παιχνιδάκια -όπως και με την επίσκεψη Γερμανών βουλευτών στην αεροπορική βάση του Ικονίου- θα πρέπει να πούμε στους πολίτες ότι ταξιδεύουν στην Τουρκία αναλαμβάνοντας οι ίδιοι τον κίνδυνο, να πούμε ότι δεν μπορούμε να σας εγγυηθούμε τίποτα πλέον».

Οι δηλώσεις Σόιμπλε γίνονται μια μέρα μετά την έκδοση από την Γερμανία ταξιδιωτικής οδηγίας για την Τουρκία, με την οποία το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών συνιστά «εξαιρετική προσοχή» σε όσους προτίθενται να ταξιδέψουν στην χώρα αυτή.
Επίσης και ο σοσιαλδημοκράτης υπουργός Εσωτερικών Χάικο Μάας δήλωσε κάτι ανάλογο στην Bild: «Ένα πράγμα είναι σαφές: όποιος ταξιδεύει στην Τουρκία δυστυχώς δεν κάνει διακοπές σε ένα κράτος δικαίου».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline