Στο ΣΑ του ΟΗΕ κατά του Ισραήλ

Ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς ανακοίνωσε ότι ζήτησε να συγκληθεί κατεπειγόντως το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για να εξετάσει τις ταραχές στην Ανατολική Ιερουσαλήμ και την ισραηλινή "επιθετικότητα" στην Πλατεία των Τεμενών.

Στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, την οποία οι Παλαιστίνιοι επιθυμούν να ανακηρύξουν πρωτεύουσα του κράτους τους, από το καλοκαίρι επικρατεί ολοένα και μεγαλύτερη ένταση, που έχει εξελιχθεί σε σχεδόν καθημερινές αντιπαραθέσεις και εκφράζονται φόβοι για μια γενικότερη κλιμάκωση. Από την περασμένη Τετάρτη, όταν ένας Παλαιστίνιος έριξε το αυτοκίνητό του σε μια στάση του τραμ, οι συγκρούσεις εντάθηκαν στην πόλη. Χιλιάδες αστυνομικοί και στρατιώτες περιπολούν στις παλαιστινιακές συνοικίες όπου ξεσπούν σποραδικές ταραχές, μέρα και νύχτα, τις τελευταίες πέντε ημέρες.

Στην Πλατεία των Τεμενών, τον τρίτο ιερότερο τόπο για το Ισλάμ, σημειώνονται επίσης σχεδόν καθημερινά συγκρούσεις μεταξύ Παλαιστίνιων πιστών και Ισραηλινών αστυνομικών.

Την ίδια ώρα, η Ουάσινγκτον επέκρινε έντονα την απόφαση του Ισραήλ να κατασκευάσει 1.000 νέες κατοικίες στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, τονίζοντας ότι η ενέργεια αυτή είναι "ασύμβατη" με τις προσπάθειες για ειρήνευση στη Μέση Ανατολή.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline