Θανάσης Παφίλης: Οι υποκριτές μαχαιροβγάλτες της Χ.Α.

...Άρα, λέμε ότι είναι λίγοι οι τέσσερις μήνες σαν χρόνος, αλλά σαν πολιτικός χρόνος είναι αρκετός για να εξαχθούν ορισμένα συμπεράσματα.

Πρώτο συμπέρασμα: Εμείς τα λέγαμε προεκλογικά και συνεχίζουμε και σήμερα. Φιλολαϊκή πολιτική μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς δεν μπορεί να υπάρξει. Εσείς τι είπατε; Ότι θα αλλάξει ο διαπραγματευτής και θα χορεύουν οι αγορές πεντοζάλη. Και χορεύετε εσείς στο ταψί, αλλά όχι εσείς, ο ελληνικός λαός. Αυτόν χορεύουν στο ταψί. Αυτό δεν είπατε;

Δεύτερον, πώς μπορεί να αλλάξει η ζωή του λαού; Τι περιμένετε; Λέγατε ότι αλλάζει η Ευρώπη. Αλήθεια, αλλάζει η Ευρώπη; Αυτό που ζούμε είναι τραγωδία και πρέπει ο ελληνικός λαός να σηκώσει ψηλά το κεφάλι. Αυτό που ζούμε με την Ευρωπαϊκή Ένωση όλα αυτά τα χρόνια και ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα, ένα πράγμα πρέπει να λέει, ότι είναι καταστροφή αυτή η ένωση των ιμπεριαλιστών, η δικτατορία του κεφαλαίου την οποία θεωρείτε μονόδρομο και για τη χώρα και για τον εργαζόμενο και για όλους τους λαούς της Ευρώπης κι όχι μόνο της Ελλάδας.

Γι' αυτό λέμε, λοιπόν, ότι δρόμος μέσα σε αυτούς τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς με το κεφάλαιο στην εξουσία σε όφελος του λαού δεν μπορεί να υπάρξει. Το μαρτυράει ολόκληρη η ανθρωπότητα. Το 2015 πεθαίνουν τριάντα χιλιάδες άνθρωποι την ημέρα από την πείνα! Αυτά είναι τα αδιέξοδα.
Βέβαια, ο κ. Γεωργιάδης έφυγε.

ΣΠΥΡΙΔΩΝ-ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Εδώ είμαι!
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΑΦΙΛΗΣ: Α, εδώ είστε. Συγνώμη, αλλά πήγατε και καθίσατε πιο πίσω.
Το μεγάλο επίτευγμα της Νέας Δημοκρατίας είναι η ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση που ορισμένοι δεν την κατάλαβαν, όμως την καταλαβαίνουν σήμερα, κύριε Γεωργιάδη. Την κατάλαβαν πολύ καλά όλα τα προηγούμενα χρόνια με καπιταλιστικό σύστημα πάλι, όταν η Ελλάδα από βιομηχανική χώρα, όταν η Ελλάδα με θετικό ισοζύγιο εμπορικών συναλλαγών έγινε ακριβώς το αντίθετο, όταν θησαύρισαν και συγκεντρώθηκε ο πλούτος σε λίγα χέρια, με αποτέλεσμα το 1% του πληθυσμού της γης να κατέχει το 99% του πλούτου. Τα ίδια περίπου, άντε να είναι 2% - 3% το ποσοστό, ισχύουν και στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Αυτά είναι τα αποτελέσματα. Και φυσικά, μη νομίζετε –και θέλω να σας το πω με όλη την ειλικρίνεια και πέρα από πολιτικά- ότι ακόμη κι ο κόσμος αυτός που σας ψηφίζει κοιμάται. Μπορεί να φοβάται ακόμα, αλλά το βλέπουν και οι ίδιοι οι δικοί σας οπαδοί, όλων σας, και μας λένε «έχετε δίκιο» και αναζητούν δρόμο.

Υπάρχει δρόμος αρκεί να τον αποφασίσουν, έξω από την Ευρωπαϊκή Ένωση, έξω από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, με την οικονομία στα χέρια του λαού. Υπάρχει πλούτος, αμύθητος πλούτος.
Τέλος -και κλείνω, κυρία Πρόεδρε και ευχαριστώ πολύ- θέλω να δώσω μία απάντηση, γιατί χθες και με τρόπο θρασύδειλο, ως συνήθως, ο Κοινοβουλευτικός

Εκπρόσωπος της φασιστικής Χρυσής Αυγής έβαλε, υποτίθεται, ορισμένα ιστορικά θέματα. Μίλησε για τον Λαμπράκη και μίλησε και για τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Εγώ θέλω να πω, όχι σε αυτούς, αλλά στον ελληνικό λαό, ότι προσπαθούν να βάλουν κουστούμι τώρα. Προσπαθούν να διώξουν αυτά που γνωρίζει ο ελληνικός λαός για το τι είναι η Χρυσή Αυγή και τα γνώρισε όλα τα προηγούμενα χρόνια, από τις παρελάσεις, από το να κυνηγάνε με μαχαίρια και με στυλάρια τους εξαθλιωμένους μετανάστες, από την τρομοκρατία, από όλα αυτά που ασκήσαν το προηγούμενο διάστημα, από το ότι δεν έκρυβαν ότι πιστεύουν στον φασισμό. Τώρα προσπαθούν να εμφανιστούν ως αθώες περιστερές. Έπιασε στο στόμα του τον Γρηγόρη Λαμπράκη και έδωσε ένα άθλιο δημοσίευμα εδώ, εμετικό. Βέβαια, δεν είναι να παραξενεύεται κανένας. Ο Γκέμπελς είναι το ιδανικό τους και ο Χίτλερ. Κρύβονται τώρα. Δεν έχουν θάρρος ούτε να υπερασπίσουν αυτά που πιστεύουν στ' αλήθεια. Και μάλιστα μίλησαν για τη δολοφονία Γρηγόρη Λαμπράκη. Ξέρετε ποιος τον σκότωσε; Οι πολιτικοί σας πρόγονοι. Ο Γκοτζαμάνης, ο Εμμανουηλίδης, ο Γιοσμάς. Τους ξέρω, τους γνώρισα και προσωπικά στη Θεσσαλονίκη......Αυτοί οι φονιάδες-μαχαιροβγάλτες, συνεργάτες των Γερμανών, έμμισθοι χαφιέδες, υπόκοσμος, μας τραβούσαν μαχαίρια, τα έχουμε ζήσει αυτά όλα. Αυτοί ήταν οι χρυσαυγίτες της εποχής που ήταν ενσωματωμένοι σε εκείνο το παρακράτος. Αυτοί τον σκότωσαν, αυτοί τον δολοφόνησαν. Τέτοιοι ήταν και μην προσπαθείτε. Ήταν σαν τους δικούς σας που κυνηγούσαν με μαχαίρια μετανάστες εδώ και τους ξυλοκοπούσαν και είχαν επιβάλει τη βία και τον τρόμο, με το αζημίωτο βέβαια, σε όλες τις γειτονιές.

...... Και τώρα προσπαθείτε και ενόψει της δίκης να παρουσιάσετε ένα άλλο πρόσωπο. Δεν πρέπει να τα ξεχνάει ο ελληνικός λαός αυτά.
Και είπαν και για τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Κρύβονται πάλι. Εκείνοι οι οποίοι είχαν πρωτοσέλιδα τον Χίτλερ στην εφημερίδα τους, εκείνοι που γιόρταζαν τα γενέθλια του Χίτλερ, εκείνοι που γιόρταζαν τα γενέθλια του Γκέμπελς -θα σας τα φέρω εδώ, θα σας στείλω έναν ολόκληρο τόμο να τον έχετε- σήμερα προσπαθούν να φύγουν μακριά και προβάλλουν μάλιστα -και αυτό είπαν- και το σύμφωνο το περιβόητο Μολότωφ -Ρίμπρεντοπ κλπ.

Ξέρετε, έναν εφιάλτη δεν μπορείτε να τον αποφύγετε. Είναι το σφυροδρέπανο με την κόκκινη σημαία στο Ράιχσταγκ πάνω μπηγμένο και τον Χίτλερ να αυτοκτονεί. Αυτό θα σας κυνηγάει πάντα και γι' αυτό λέμε ο ελληνικός λαός να μην πέσει στην παγίδα της θρασύδειλης μεταμόρφωσης αυτών που ενώ πιστεύουν στον φασισμό, προσπαθούν σήμερα να παρουσιαστούν ότι είναι κάτι διαφορετικό.

(Ο νομικός Αθανάσιος Παφίλης είναι βουλευτής Β' Αθηνών και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ)

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline