Νικόλαος Μιχαλολιάκος: Η προδοσία του Δημοψηφίσματος.

Είπε προηγουμένως ο αξιότιμος Υπουργός κ. Τσακαλώτος ότι όλη η Ευρώπη συζητά για το δημοψήφισμα. Πραγματικά και μιλάει όλη η Ευρώπη για το δημοψήφισμα, γιατί κανείς δεν έχει καταλάβει πώς μέσα σε πέντε ημέρες ένα «ΟΧΙ» 61,3% έγινε «ΝΑΙ». Κανείς δεν το έχει καταλάβει και ούτε πρόκειται ποτέ να το καταλάβει, γιατί καταργεί αυτούς τους ίδιους τους νόμους της λογικής.

Για τι ψήφισε ο λαός στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου του 2015; Ιδού ένα ψηφοδέλτιο σε φωτοτυπία. Το ερώτημα σαφές: Πρέπει να γίνει αποδεκτό το σχέδιο συμφωνίας, το οποίο κατέθεσαν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και το οποίο αποτελείται από δυο μέρη, τα οποία συγκροτούν μια ενιαία πρόταση; Κι ο ελληνικός λαός αποφάσισε «OXI». Και πέντε ημέρες μετά, στις 10 Ιουλίου την Παρασκευή, ήρθε εδώ η Κυβέρνηση με μια πρόταση, η οποία μετέτρεπε το «OXI» σε «NAI», με μια πρόταση πολύ χειρότερη από την πρόταση Γιούνκερ για την οποία απεφάνθη ο ελληνικός λαός με το «OXI».

Είναι προφανές -με τους νόμους της κοινής λογικής, δεν χρειάζεται υψηλή πολιτική ανάλυση- ότι μιλάμε για προδοσία αυτής της θέλησης του ελληνικού λαού, για κατάλυση της λαϊκής κυριαρχίας. Γιατί είναι σαφέστατο ότι το «ΟΧΙ» στην πρόταση Γιούνκερ υπερκαλύπτει την καινούργια πρόταση την οποία φέρνετε και η οποία είναι σαφέστατα χειρότερη.

Στο σημείο αυτό, ασφαλώς και θα πρέπει να συγχαρούμε τα κόμματα εκείνα τα οποία υποστήριξαν το «ΝΑΙ», τη Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ και Το Ποτάμι, γιατί πράγματι το «ΝΑΙ» το δικό τους, του 38,7%, επικράτησε του «ΟΧΙ», του 61,3%. Αυτή είναι η πραγματικότητα, αυτό φαίνεται στην πράξη. Νικητές, λοιπόν, οι οπαδοί του «ΝΑΙ», ενάντια στη θέληση του λαού, του 61,3%.

Και στο σημείο αυτό να ερωτήσω: Αυτοί που αποφασίζουν όλα αυτά μετά από ένα δημοψήφισμα –το πρώτο μετά από σαράντα ένα χρόνια- τι ρόλο αναλαμβάνουν; Είναι οι παιδαγωγοί του λαού; Είναι ανόητος ο λαός που ψήφισε έτσι; Πώς εκφράζουν κατά το δοκούν με τρόπο βάναυσο, παραβιάζοντας τη λογική, αυτήν την ίδια τη θέληση του λαού;

Επιπλέον, η σημερινή διαδικασία είναι υποτιμητική για το Κοινοβούλιο της χώρας, αφού ως γνωστόν γίνεται κατά παραγγελίαν των «εμπόρων των εθνών», των δανειστών, οι οποίοι –για να πω ένα μικρό παράδειγμα- μας ψέγουν –και σωστά σε κάποιες περιπτώσεις- για τις πρόωρες συντάξεις.
Όμως, ξέρετε, κυρίες και κύριοι Βουλευτές, ποιοι ήταν αυτοί οι οποίοι επέβαλαν στην Ελλάδα τις πρόωρες συντάξεις στους αγρότες; Η ίδια η Ευρωπαϊκή Ένωση! Δεν ήθελε Έλληνες αγρότες και κτηνοτρόφους, τους ήθελε πρόωρα συνταξιοδοτημένους, για να μείνει ελεύθερο το πεδίο για τους δικούς τους αγρότες και κτηνοτρόφους, ούτως ώστε να έχουμε το σημερινό ισοζύγιο, το λίαν επιβαρυντικό για την Ελλάδα, η οποία εισάγει πολύ περισσότερα από τη Γαλλία, από τη Γερμανία και τις λοιπές χώρες της Ευρωπαϊκής Ενώσεως από αυτά που εξάγει.

Στο σημείο αυτό θα ήθελα να πω ότι έχουν την βαθυτάτη εκτίμησή μου όσοι παραμένουν πιστοί στις ιδέες τους, όσο και αν είμαι αντίθετος με αυτές, επιλέγοντας τον δρόμο της συνειδήσεώς τους από τον δρόμο της κομματικής πειθαρχίας.

Σε ό,τι αφορά το σημερινό νομοθέτημα, το κατά παραγγελίαν, προκειμένου να αρχίσει η συμφωνία: Θα πρέπει να μιλήσουμε πρώτα απ' όλα γι' αυτό που αποτελεί την ψυχή του έθνους, αποτελούσε την ψυχή του έθνους για τρεις χιλιάδες και πλέον χρόνια, για τον κόσμο των αγροτών τον οποίο η Κυβέρνηση, με τη σύμφωνη γνώμη των περισσοτέρων κομμάτων της Αντιπολιτεύσεως, τους θεωρεί «businessmen», ελεύθερους επαγγελματίες, και ζητά τη φορολόγησή τους από το πρώτο ευρώ. Είχαν που είχαν τα σοβαρά προβλήματα οι αγρότες, τώρα αναμένεται μία υπερφορολόγησή τους. Κάθε ελάφρυνση που υπήρχε σχετικά με τη φορολογία τους σε ό,τι αφορά το πετρέλαιο και αυτή καταργείται.

Και έχουμε βεβαίως και την άνοδο στους δείκτες του ΦΠΑ. Ο ΦΠΑ είναι ένας έμμεσος φόρος και κατά τούτο είναι ένας καπιταλιστικός φόρος, σύντροφοι της Αριστεράς -όπως και κάθε έμμεσος φόρος είναι καπιταλιστικός φόρος- και είναι άδικος, γιατί τον ίδιο ΦΠΑ θα πληρώσει και ο εκατομμυριούχος, θα πληρώσει και ο φτωχός. Και βεβαίως, δεν θα έχει καμία σημασία για τον πλούσιο εάν θα πληρώσει μεγαλύτερο ΦΠΑ αγοράζοντας τα βασικά είδη διατροφής. Όμως, έχει σημασία οπωσδήποτε για τον φτωχό λαό.

Στο σημείο αυτό θα ήθελα να σας αναφέρω ένα γεγονός. Τη Δευτέρα, σε σχέση με τις σοβαρές πολιτικές εξελίξεις που υπάρχουν στην πατρίδα μας και κατόπιν συνεννοήσεως του εκπροσώπου Τύπου του Κόμματός μας με τον Αντιπρόεδρο της ΕΡΤ, έκανα μια δήλωση τεσσάρων λεπτών στο γραφείο μου στη Βουλή, με δεδομένο ότι σε κανέναν τηλεοπτικό σταθμό δεν προβάλλονται οι θέσεις του τρίτου πολιτικού Κόμματος της χώρας.
Θέλετε να μάθετε την αντιμετώπιση; Η ΕΡΤ έπαιξε σαράντα πέντε δευτερόλεπτα και τα ιδιωτικά κανάλια -ΜEGA, ΑΝΤΕNΝΑ, SKAI, ALPHA κλπ.- έπαιξαν από δεκαπέντε έως τρία δευτερόλεπτα. Υπήρχε ιδιωτικό κανάλι που από τη δήλωση αυτή των τεσσάρων λεπτών έπαιξε τρία δευτερόλεπτα! Εάν αυτό δεν είναι λογοκρισία, τι είναι;

Και στο σημείο αυτό να σας πω ότι καθυστερήσατε μία ημέρα. Χθες, την Τρίτη λέγατε επίσημα, με κυβερνητική ανακοίνωση, ότι θα κάνετε διαγωνισμό για τις συχνότητες για τα κανάλια. Τι άλλαξε ξαφνικά; Όπως συμφωνήσατε με τους δανειστές, συμφωνήσατε και με τους καναλάρχες; Γιατί έτσι είχε εξαγγελθεί, είχε γραφεί -και αποκλειστικά- σε κυριακάτικη εφημερίδα.

Κύριε Πρόεδρε, κυρίες και κύριοι Βουλευτές, ανάμεσα στα όσα περιλαμβάνει το νομοθέτημα αυτό είναι και ένα Ίδρυμα, το οποίο κατ' αρχάς είπαν να είναι στο Λουξεμβούργο. Και μόνο στη δήλωση αυτή θα έπρεπε η ελληνική Κυβέρνηση να αποχωρήσει άμεσα. Τελικά το Ίδρυμα λένε ότι θα έχει έδρα στην Αθήνα, αλλά επί της ουσίας θα είναι το ίδιο. Μία μάχη εντυπώσεων γίνεται και τίποτε άλλο.

Και τι θα έχει αυτό το Ίδρυμα; Θα έχει τη ΔΕΗ, τα λιμάνια, τα αεροδρόμια και -γιατί όχι;- και τον φυσικό πλούτο της χώρας, τους υδρογονάνθρακες, το αέριο, το πετρέλαιο, που είναι δεδομένο ότι υπάρχει στον μείζονα γεωπολιτικό χώρο της Ελλάδος.

Μιλάμε για μία πλήρη κατάλυση της εθνικής κυριαρχίας. Φτάσαμε στο σημείο να υποχρεωνόμαστε να έρθουμε εδώ να ψηφίσουμε νόμο για το τι ώρα θα ανοίγουν και θα κλείνουν οι φούρνοι, τι θα πουλάνε τα φαρμακεία και τι τα σούπερ μάρκετ. Είμαστε μία χώρα υπό κατοχή. Δεν είναι στοιχείο ελευθέρου κράτους αυτό, το να επιβάλλουν οι «έμποροι των εθνών στις Βρυξέλλες» το πώς θα λειτουργούμε. Φτάσανε και σε ακόμα χειρότερο σημείο, να ζητάνε με νόμο να ακυρώσουμε δικαστικές αποφάσεις σχετικά με τα αναδρομικά, τα οποία έχουν εγκριθεί με αποφάσεις δικαστηρίων.

Και βεβαίως θα πρέπει να αναρωτηθούμε: Είναι μνημόνιο; Εδώ νομίζω ότι περιττεύει κάθε λόγος, αφού είναι δεδομένο ότι βαδίζουμε προς το τρίτο μνημόνιο, ένα μνημόνιο το οποίο θα είναι αυτή τη φορά όχι μόνο αριστερό, αλλά και με τη σύμφωνη γνώμη των λοιπών κομμάτων της Αντιπολιτεύσεως.

Μίλησε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός και πολλοί άλλοι και είπαν «ευρεθήκαμε προ εκβιασμού». Κάποτε μου είχε πει ένας παλαιός δημοσιογράφος το εξής, ότι για να υπάρχουν εκβιαστές, πρέπει να υπάρχουν εκβιαζόμενοι. Και πράγματι, έχει πολλούς λόγους και πολλές μπίζνες η Γερμανία, ειδικότερα με τη SIEMENS από τη δεκαετία ακόμη του '90 με την Οικουμενική, με τις ψηφιακές παροχές, όταν τις παραχωρούσε για να μπορούμε να πούμε ότι έχουν λόγους και έχουν σημεία στα οποία μπορούν να πιέσουν την Ελλάδα.

Ένα μέγα ζήτημα είναι η περίφημη ρευστότητα. Έγινε δημοψήφισμα. Συνεχίζεται η ταλαιπωρία του ελληνικού λαού. Στις ουρές των ΑΤΜ ο ελληνικός λαός πραγματικά στενάζει.

Είχαμε και την πρώτη αγωγή κατά της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας από ιδιώτη για το «πάγωμα» του ELA που οδήγησε στα capital controls. Ήδη κατατέθηκε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο από το ελληνικό ιδιωτικό επενδυτικό κεφάλαιο «ΑΛΚΙΜΟΣ» των συμφερόντων του κ. Γιώργου Κιντή, ο οποίος ζητάει την ακύρωση των αποφάσεων που ελήφθησαν κι αφορούν την απόρριψη του αιτήματος του ελληνικού κράτους για αύξηση του ELA προς τις ευρωπαϊκές τράπεζες.

Το είχα πει κι εγώ στην ομιλία μου την προηγούμενη φορά στη Βουλή. Αυτοί οι οποίοι έκοψαν τη ρευστότητα στον ελληνικό λαό, θέλοντας ενδεχομένως να τιμωρήσουν ή να πιέσουν την Κυβέρνηση, είναι ξεκάθαρο ότι είναι οικονομικοί δολοφόνοι.
Σύμφωνα με το σκεπτικό της προσφυγής της εταιρείας αυτής, η απόρριψη του αιτήματος από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα προσκρούει στην παράγραφο 14-4 του Κανονισμού του Ευρωπαϊκού Συστήματος Κεντρικών Τραπεζών, το οποίο επιτρέπει στις εθνικές τράπεζες να εκτελέσουν λειτουργίες όπως η επέκταση του ELA, εκτός εάν η πλειοψηφία των 2/3 του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας κρίνει ότι η εν λόγω λειτουργία αντιβαίνει στους Κανονισμούς της.

Ποτέ δεν συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Ποτέ δεν αποφάσισαν τα 2/3 του Συμβουλίου τη διακοπή της ρευστότητος. Αυτό ήταν ένα οικονομικό έγκλημα.

Όμως ακόμα μεγαλύτερο έγκλημα είναι το ότι ούτε η ελληνική Κυβέρνηση, ούτε η Αξιωματική Αντιπολίτευση, αλλά και κανένας θεσμός ή πολιτικός παράγων της χώρας δεν κατήγγειλε την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.
Η θέση της Χρυσής Αυγής είναι ξεκάθαρη, ενάντια στα διλήμματα και στην κινδυνολογία: Επιστροφή στην εθνική παραγωγή, επιστροφή στην αυτάρκεια. Αυτό είναι το μόνο που μπορεί να σώσει την Ελλάδα. Μόνο οι Έλληνες μπορούν να σώσουν την Ελλάδα.

Όσο για τα μέτρα, δεν πρόκειται να αποδώσουν. Τα μέτρα θα φέρουν μεγαλύτερη φτώχεια, ανεργία και κοινωνική κρίση. Τι νομίζετε ότι θα γίνει με την υπερφορολόγηση των όποιων κερδοφόρων επιχειρήσεων έχουν μείνει; Πού θα μετακυλίσουν αυτήν την υπερφορολόγηση; Θα τη μετακυλίσουν στους υπαλλήλους τους και στους καταναλωτές. Θα μεγαλώσει ακόμη περισσότερο η ανεργία.

Και δεν δίνετε βάση μόνο στην υπερφορολόγηση αυτών των επιχειρήσεων, αλλά ακόμη και σε εκείνη των ιδιοκτητών κάποιων διαμερισμάτων, που παίρνουν ενοίκια. Δεν υπάρχει πιο υγιής επένδυση από το να επενδύεις στην πατρίδα σου, σε γη, σε ακίνητα. Και τους τιμωρείτε για αυτόν τον λόγο, την ίδια στιγμή που δεν έχει γίνει τίποτε με τις χιλιάδες offshore και με τη λίστα Λαγκάρντ. Εκεί εσείς, φέρνετε αύξηση του ΦΠΑ στους ενοικιαστές και στους καταναλωτές!
Η θέση της Χρυσής Αυγής είναι ότι η συμφωνία αυτή αποτελεί μία εθνική ταπείνωση. Η Χρυσή Αυγή παραμένει σταθερή στη θέση της. Όπως είπε «όχι» στα προηγούμενα μνημόνια, έτσι θα πει «όχι» και στο μνημόνιο αυτό, «όχι» στην ξενοκρατία!

(Ο μαθηματικός Νικος Μιχαλολιάκος είναι γενικός γραμματέας τουΛαϊκού Συνδέσμου –Χρυσή Αυγή)

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline