Έχουν χάσει σχεδόν 50% της περσινής δύναμης τους. Σε ελεύθερη πτώση βρίσκεται το ισπανικό κόμμα Podemos για τρεις κυρίως λόγους. Ο ένας έχει σχέση με την Ελλάδα και τον Αλ. Τσίπρα. Κύριο

Η απογοήτευση από τους πρώτους δημάρχους των PODEMOS στις μεγάλες πόλεις, η παράλληλη φθορά από τον συμβιβασμό Τσίπρα και ΣΥΡΙΖΑ με τη νέα συμφωνία στις Βρυξέλλες και η πλήρης υποταγή τους στην «Δεξιά Ευρώπη» και επίσης η αποτελεσματική διακυβέρνηση και ανάκαμψη του Λαϊκού Κόμματος και του Πρωθυπουργού Ραχόι.

Λίγους μήνες πριν από τις βουλευτικές εκλογές στην Ισπανία, το νεοσύστατο κόμμα του Πάμπλο Ιγκλέσιας υποχώρησε κατά τρεις ποσοστιαίες μονάδες σε σύγκριση με τον περασμένο μήνα και βρίσκεται στην τρίτη θέση. Σε μια πορεία καθόδου τους τελευταίους μήνες, με συνολική πτώση κοντά στο 50% σερ σχέση με πέρυσι.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της εφημερίδας «El Pais», αν γίνονταν αύριο εκλογές στην Ισπανία, πρώτο θα ερχόταν το σοσιαλιστικό PSOE, με 23,5%, ενώ με πολύ μικρή διαφορά θα ακολουθούσε το κυβερνών κεντροδεξιό Λαϊκό Κόμμα (PP) με 23,1%.

Στην τρίτη θέση βρίσκεται το Podemos με 18,1% και τέταρτο το επίσης νεοσύστατο Ciudadanos (16%). Μέσα στο τελευταίο εξάμηνο το κόμμα του Ιγκλέσιας έχει κάνει μια δημοσκοπική βουτιά 10 ποσοστιαίων μονάδων.

Εν τω μεταξύ ο διάσημος Ισπανός σκηνοθέτης Πέδρο Αλμοδόβαρ, ο οποίος είχε στηρίξει το εγχείρημα «Ahora en Comun» στις πρόσφατες τοπικές εκλογές, και άλλα 119 άτομα του πολιτισμού ζήτησαν με επιστολή τους να υπάρξει μια ενωμένη Αριστερά.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline