Το γκανιάν τρικλίζει από την αφετηρία...

Βαριέμαι τρελά τις εκλογές κι όταν ο Αλεξάκος μας τις ξεφούρνισε Αυγουστιάτικα, μου ήρθε κάπως βαρύ. Θα πλήξουμε είπα. Πάλι τα ίδια και τα ίδια, ούτε ταινίες θα δούμε τον Σεπτέμβριο ούτε καινούργια τούρκικα. Και ξαφνικά βγήκε στο γυαλί ο Βαγγέλας.

Ο μικρός Αλέξης χλώμιασε, ο χοντρός Πανούλης έκραξε, η γλυκιά Ζωή μας τα 'πρηξε και το σκηνικό άρχισε να'χει ξαφνικά, ανέλπιστα, ενδιαφέρον. Κάτι "ο πονηρούλης κι ο ψευτάκος" άρχισε να τρώει τα λυσσακά του μετά τις πρώτες δημοσκοπήσεις, κάτι ο Βαγγέλας με τα ωραία του άρχισε να κλείνει πονηρά το μάτι αριστερά- δεξιά, και το γκανιάν του ιπποδρόμου άρχισε να τρικλίζει από τα πρώτα μέτρα, με αμφίβολη πλέον την πρωτιά στον τερματισμό.

Γιατί κι ο Αλεξάκος, δεν κράτησε και μία πισινή... Θα σκίσει είπε τα Μνημόνια, θα τα διαγράψει μ' ένα άρθρο. Δεν είπε κι αυτός "Θα σκίσω τα Μνημόνια σελίδα- σελίδα, ή έστω παράγραφο - παράγραφο σε βάθος οκταετίας, δεκαετίας, χιλιετίας". Είπε εδώ και τώρα. Και του Έλληνα όταν του λες εδώ και τώρα, τα' σχισε ήδη. Άμα δεν τα σχίσεις δε, σε σχίζει αυτός πριν προλάβεις να το πάρεις είδηση.

Και μάλλον προς τα κει βαδίζει ο Αλεξάκος, ....ολοταχώς προς το σχίσιμο. Γιατί κάτι με την αγορά που έπιασε πάτο, κάτι με τις τράπεζες που παραλίγο να φουντάρουν, κάτι με τους λαθρομετανάστες που κοντεύουν να βουλιάξουν τα νησιά, κάτι με τους δραχμολάγνους που τον άφησαν σύξυλο... που να μαζέψει τα αμάζευτα. Ένα μαζεύει, δέκα τον κυνηγάνε.
Κι αυτός θα πάει στο καλό. Αλλά να χάσουμε και την Τασία... Αυτό δεν καταπίνεται. Με την Τασία υπουργό οι μετανάστες μαγικά "εξαφανίζονταν", τώρα; Θα εμφανιστούν και οι εξαφανισμένοι...

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline