Πάνος Καμμένος: Οι Ελληνες και η υπογεννητικότητα

«... Λαμβάνοντας υπόψη και κάτι άλλο, το τεράστιο δημογραφικό πρόβλημα, πρέπει να πούμε ότι γεννούμε 1,3 παιδιά κατά μέσον όρο, ενώ για την αναπλήρωση χρειαζόμαστε 2,1 παιδιά.

Το 2050 ένας στους δύο πολίτες θα είναι πάνω από εξήντα πέντε ετών. Η ανεργία από το 13%, που ήταν το 2009, που παρέδωσε η Κυβέρνηση, έφτασε στο 25,5% επισήμως. Η μείωση των μισθών είναι 20%. Η μείωση των ασφαλισμένων είναι εξακόσιες χιλιάδες ασφαλισμένοι και τριακόσιες χιλιάδες έφυγαν στο εξωτερικό, νέα παιδιά τα οποία δεν πληρώνουν στα ελληνικά ασφαλιστικά ταμεία. Και η μερική απασχόληση από το 11,5%, που ήταν το 2009, φτάνει σήμερα στο 22.5%.

Η άμεση παρέμβαση, λοιπόν, στο ασφαλιστικό είναι επιτακτική ανάγκη. Και εδώ, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, μιλώντας για το δημογραφικό, αυτό που απαιτείται είναι να δώσουμε κίνητρα στις πολύτεκνες οικογένειες, στους τριτέκνους, σε εκείνες τις οικογένειες που μέσα στην κρίση γεννούν παιδιά. Να προστατεύσουμε, όπως το Σύνταγμα επιβάλλει, τις οικογένειες αυτές, που με δύσκολες οικονομικές συνθήκες κάνουν μεγάλες οικογένειες. Είναι ένα μεγάλο και κρίσιμο, ευαίσθητο κοινωνικό πρόβλημα δεν λύνεται ως γόρδιος δεσμός, αλλά με διαδοχικές προσεγγίσεις.

Αναγνωρίζουμε, καταρχήν, τις προθέσεις και τις διαδοχικές προσπάθειες των προηγουμένων κυβερνήσεων, που όμως ήταν επιφανειακές και άκαρπες. Παράλληλα, όμως, ζητάμε την απόδοση ποινικών ευθυνών σε εκείνους οι οποίοι διέλυσαν τα ασφαλιστικά ταμεία μέχρι σήμερα. Δεν μπορούν να μείνουν ατιμώρητοι...»

(Απόσπασμα από την ομιλία της στη Βουλή για το Ασφαλιστικό)

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline