Κώστας Τασούλας: Τά κόμματα και ο δοβλετισμός

Κύριε Πρόεδρε, ο ΣΥΡΙΖΑ ως αυθεντικός εκπρόσωπος του πολιτικού μηδενισμού ο οποίος περιλαμβάνει όλα τα κακά της μεταπολίτευσης, ψέμα, δημαγωγία, λαϊκισμό, διαβαίνει σήμερα και αύριο τον πολιτικό του Ρουβίκωνα.

Αφήνει την συνήθεια των αναβολών, αφήνει τη συνήθεια των διαβολών, αφήνει τη συνήθεια των μεταθέσεων ευθύνης και μιας ερμηνείας του παρελθόντος όπως τον βολεύει και διαβαίνει σκυφτός και περινούστατος τον πολιτικό του Ρουβίκωνα κι έρχεται σε επαφή με την πραγματικότητα. Η πραγματικότητα είναι αυτή η οποία σας περίμενε και την οποία με κάθε τρόπο προσπαθήσατε να την αναβάλετε.
Το νομοσχέδιο για τη δήθεν μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού και φορολογικού συστήματος, το νομοσχέδιο το οποίο επιβαρύνει με 5,4 δισεκατομμύρια τον ελληνικό λαό, που έρχονται να προστεθούν στα, επίσης αχρείαστα, 3,6 δισεκατομμύρια του περσινού καλοκαιριού και τα ενδεχόμενα άλλα 3,6 δισεκατομμύρια της πιθανής αστοχίας αυτού του προγράμματος, τα 12 δηλαδή δισεκατομμύρια που μέχρι τώρα φορτώνετε τον ελληνικό λαό, είναι το τίμημα αυτής της καθυστερημένης διάβασης του δικού σας θλιβερού Ρουβίκωνα.

Και τώρα που η πραγματικότητα αναλαμβάνει και επί των ημερών σας τα ηνία, για μια ακόμη φορά, θλιβεροί και συκοφάντες και επιθετικοί έναντι του παρελθόντος, προσπαθείτε να εξωραΐσετε την εικόνα. Δεν εξωραΐζεται η εικόνα, γιατί παντού, σε όλη τη γη, σε όλες τις πολιτικές αναμετρήσεις, εκεί όπου απέτυχε η πειστικότητα, το λόγο είχε πάντα η πραγματικότητα.
Έχετε μία συνήθεια να θεωρείτε –κι αυτό ίσως να παίζει ρόλο στην ανάγκη να αυτοτονώνεται κανείς πολιτικά- ότι τα πάντα ξεκινούν από εσάς, ότι όλα χωρίζουν εσάς από το παρελθόν και τώρα το παρελθόν μένει πίσω κι εσείς εκφράζετε το καινούργιο. Τα είπαν κι άλλοι, διαψεύστηκαν και παίρνετε σειρά σε αυτή τη θλιβερή ουρά των διαψεύσεων.

Δεν είναι έτσι τα πράγματα. Για να θυμηθώ τον Παπαδιαμάντη, που ανέφερε ο κ. Ξυδάκης, «η χώρα κυβερνάτο από τον δοβλετισμό». Αυτόν τον δοβλετισμό ούτε η Νέα Δημοκρατία, ούτε πριν από τη Νέα Δημοκρατία, ούτε μετά από τη Νέα Δημοκρατία δεν μπορέσαμε να τον νικήσουμε. Τον εκφράσαμε.
Εσείς τον εκφράσατε ως εκλογική οπισθοφυλακή της Μεταπολίτευσης. Ωστόσο, υπήρξατε ιδεολογική εμπροσθοφυλακή της Μεταπολίτευσης. Δεν ήσασταν παραπαίδια ή αποπαίδια του δοβλετισμού ή του πελατειακού συστήματος. Ήσασταν τα χαϊδεμένα παιδιά του πελατειακού συστήματος. Και ήσασταν και τα χαϊδεμένα παιδιά των λεγομένων «συστημικών» –τρομάρα τους!- μέσων ενημερώσεως, τα οποία σήμερα βδελύσσεστε και χαίρεστε που ταρακουνιούνται από οικονομική κρίση.

Τα μέσα ενημέρωσης αυτά, επί τριάντα χρόνια -τα δήθεν συστημικά, δεν είχαμε σύστημα στην Ελλάδα, είχαμε ένα πελατειακό σύστημα και τίποτα άλλο- καλλιέργησαν τον λαϊκισμό, καλλιέργησαν την κολακεία των αδυναμιών του λαού, καλλιέργησαν την αίσθηση της παντοδυναμίας των δικαιωμάτων και προετοίμασαν μία κοινή γνώμη να πέσει δοριάλωτη και αιχμάλωτη στη «γοητεία» του κάθε ΣΥΡΙΖΑ.
Ο μεγάλος σας σύμμαχος είναι τα συστημικά δήθεν μέσα ενημέρωσης, τα οποία επί δεκαετίες βομβάρδιζαν τον ελληνικό λαό με λαϊκισμό και συνεκρατείτο ο ελληνικός λαός και δεν ψήφιζε τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος δεν είναι κάτι καινούργιο.

Το ότι ήσασταν αποδοκιμασμένοι επί δεκαετίες από τον ελληνικό λαό δεν σας κάνει κάτι καινούριο. Σας κάνει κάτι παλιό και δοκιμασμένο. Επί έξι εκλογικές αναμετρήσεις ο ελληνικός λαός –για τον οποίο ο Πρωθυπουργός λέει, και περιέργως συμφωνώ σε αυτό, ότι δεν τρώει κουτόχορτο- σας έδινε 3% και 4%. Γιατί ο λαός το έκανε αυτό; Προφανώς, γιατί δεν τρώει κουτόχορτο.
Ο ελληνικός λαός, όμως, δοκιμάστηκε, πέρασε κακουχίες. Το γκρέμισμα του πελατειακού συστήματος έφερε και το γκρέμισμα της χώρας. Δεν έπεσε ένα οικονομικό μοντέλο που απέτυχε. Έπεσε ο δοβλετισμός που κράτησε στην Ελλάδα επί διακόσια χρόνια. Έπεσε ο δοβλετισμός, με τον οποίο κανείς μας δεν τόλμησε να αναμετρηθεί. Όλοι τον εκπροσωπήσαμε. Και ο ομιλών τον εκπροσώπησε.

Όμως, ξέρετε ποια είναι η διαφορά μας; Εμείς μετά τη χρεοκοπία της χώρας ταρακουνηθήκαμε και αναλάβαμε τις ευθύνες μας και αγνοήσαμε το κόστος. Εσείς αντιμετωπίσατε τη χρεοκοπία της χώρας σαν μια μοναδική ευκαιρία εκμεταλλευόμενοι τον θυμό, την πίκρα και την κακουχία των Ελλήνων για να αναστηθείτε πολιτικά από τις στάχτες, στις οποίες σας είχε καταδικάσει ο λαός, που δεν έτρωγε κουτόχορτο όταν παίρνατε 4%. Αυτή είναι η διαφορά μας!
ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Μπράβο, Κώστα!
(Χειροκροτήματα από την πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας)

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΑΣΟΥΛΑΣ: Εμείς αναλάβαμε τις ευθύνες μας μετά τη χρεοκοπία της χώρας, αργά, αλλά το κάναμε, ενώ εσείς ως κύκνειο άσμα της Μεταπολίτευσης φέρεστε σαν τίποτε να μην λησμονήσατε, σαν τίποτε να μην άλλαξε.
Και σήμερα μέσα από τα οικονομικά ερείπια της χώρας -τα οποία επιδεινώσατε τη στιγμή που η χώρα ήταν έτοιμη, χάρη στις θυσίες των Ελλήνων, να κάνει το βήμα προς την έξοδο από την κρίση- αισθάνεστε ότι μπορείτε να επαίρεστε πως εκπροσωπείτε κάτι νέο. Φέρατε πίσω τη χώρα. Το τίμημα είναι βαρύ. Η πραγματικότητα θα μιλήσει. Δεν θα μιλήσω εγώ.

Ξέρω ότι αυτή τη στιγμή ο ελληνικός λαός μέσα στην απάθεια, στην αίσθηση ματαιότητας, στην πίκρα, στην αποχή, δεν προσέχει πολύ αυτά που λέμε. Και επαναλαμβάνω ότι όταν η πειστικότητα δεν πείθει, η πραγματικότητα θα είναι αμείλικτη για όλους μας. Και προφανώς τώρα που διαβήκατε τον Ρουβίκωνα, έρχεται αυτή η ώρα και για εσάς.

Τελειώνω, λέγοντας ότι ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης σήμερα σε συνέντευξή του στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ χαρακτηρίζει αστείες προκλητικότητες τη συμπεριφορά της Τουρκίας. Δεν είναι αστείες προκλητικότητες. Θα ήταν αστεία, εάν δεν ήταν τραγική, η αμεριμνησία του.
Η Ελλάδα αντιμετωπίζει άλλης τάξεως προκλητικότητα τον τελευταίο καιρό από την Τουρκία. Η Τουρκία δεν αμφισβητεί πλέον τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Η Τουρκία επιβεβαιώνει τις δικές της παράλογες, ανιστόρητες, αλλά δυστυχώς υπαρκτές κυριαρχικές της βλέψεις έναντι της Ελλάδος.

Το ότι αμφισβητεί δεκαεπτά κατοικημένα νησιά, το ότι αυτή τη στιγμή τα τουρκικά ελικόπτερα πετάνε πενήντα μέτρα πάνω από κατοικημένα νησιά, πρέπει να μας ανησυχήσει και να μας στεναχωρήσει όλους. Δεν είναι θέμα να τα βάλω εγώ με εσάς ή εσείς να πείτε ότι είναι αστεία αυτή η προκλητικότητα.
Θυμίζω –και τελειώνω, κύριε Πρόεδρε- ότι όταν η Ελλάδα βρισκόταν σε δύσκολη θέση, η Τουρκία επωφελείτο. Το 1942, σε περίοδο τριπλής κατοχής, η Τουρκία κήρυξε επιστράτευση των κατοίκων της Κωνσταντινουπόλεως για να τους πάρει από τις δουλειές τους και επέβαλε το βαρλίκι, τον πρώτο σοβαρό φόρο επί της περιουσίας. Το 1955 όταν ο Στρατάρχης Παπάγος ήταν έτοιμος να πεθάνει και η χώρα πρακτικά δεν είχε Πρωθυπουργό, έγιναν τα Σεπτεμβριανά στην Κωνσταντινούπολη.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Αναστάσιος Κουράκης): Ολοκληρώνετε, όμως, τη σκέψη σας, εάν έχετε την καλοσύνη.
(Θόρυβος στην Αίθουσα)
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΑΣΟΥΛΑΣ: Ακούστε αυτά είναι σοβαρά. Δεν είναι λόγια ΣΥΡΙΖΑ και αριστερές μπούρδες!
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: Σοβαρά τα λέτε αυτά;
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΑΣΟΥΛΑΣ: Το 1974 όταν η χώρα ήταν διπλωματικά απομονωμένη λόγω της δικτατορίας, έγινε η εισβολή και η κατάληψη του 40% στην Κύπρο. Τα Ίμια έγιναν όταν περάσαμε μία φάση όπου η Ελλάδα ήταν πάλι αδύναμη. Είχαμε άρρωστο και εν συνεχεία νεκρό Πρωθυπουργό και αργότερα αλλαγή.
Σήμερα η Ελλάδα κλυδωνίζεται, γιατί πέθανε το πελατειακό σύστημα και εσείς προσπαθείτε να το αναστήσετε μάταια.

ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΙΟΣ: Τι λέει ο άνθρωπος;
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΑΣΟΥΛΑΣ: Σήμερα πρέπει η ελληνική Κυβέρνηση να μην θεωρεί αστείες τις προκλήσεις των Τούρκων.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Αναστάσιος Κουράκης): Ολοκληρώστε τη σκέψη σας, κύριε Τασούλα.
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΑΣΟΥΛΑΣ: Είναι πολύ σοβαρές και πρέπει να εξαντλήσετε όλες τις διπλωματικές και πολιτικές σας δυνατότητες για να μην βλάψετε και εκεί τη χώρα.
Καταψηφίζουμε το φορολογικό νομοσχέδιο, αλλά σας αντικρίζουμε στην άλλη όχθη του πολιτικού σας Ρουβίκωνα και χαιρόμαστε που το κύκνειο άσμα της Μεταπολίτευσης που εκφράζετε, δεν θα είναι πάρα πολύ μακρύ, θα είναι σύντομο, για να μπορέσει η χώρα να αρχίσει μία νέα πορεία.

(Ο δικηγόρος Κώστας Τασούλας είναι πρώην υπουργός Πολιτισμού και βουλευτής Ιωαννίνων της ΝΔ)

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline