Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου: Πως ζείτε τον μύθο σας

Κύριε Υπουργέ, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, η πρώτη φορά Αριστερά με ολίγη Δεξιά κυβέρνηση συνεχίζει το έργο της, δηλαδή, συνεχίζει να ζει τον μύθο της στην Ελλάδα. Γιατί αυτό κάνετε, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, ζείτε τον μύθο σας.


Ζείτε τον μύθο σας γιατί συνεχίζετε να πιστεύετε ότι εδώ και ενάμιση χρόνο όλα πάνε καλά σε αυτήν τη χώρα.
Ζείτε τον μύθο σας ότι τα καταφέρατε στα δημοσιονομικά με μία άνευ προηγουμένου φοροκαταιγίδα και με την πραγματική οικονομία να βρίσκεται στα όριά της.

Ζείτε τον μύθο της υπερήφανης διαπραγμάτευσης, όταν το ένα Βατερλό διαδέχεται το άλλο.
Ζείτε τον μύθο της αποτελεσματικότητας στην αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης με τριτοκοσμικές εικόνες ντροπής, με κέντρα υγειονομικές βόμβες και με κλειστά σύνορα.
Ζείτε τον μύθο του παράλληλου προγράμματος, το οποίο θα ανακούφιζε, υποτίθεται, τους αδύναμους όταν τους έχετε ουσιαστικά οδηγήσει στην απόλυτη απελπισία και στο αδιέξοδο.

Ζείτε τον άλλο μύθο με τίτλο «Η ανάπτυξη έρχεται, οι επενδύσεις έρχονται», όταν έχουμε capital controls και όταν οι επιχειρήσεις βάζουν λουκέτα η μία μετά την άλλη.
Ζείτε τον μύθο «δεν κόβουμε μισθούς και συντάξεις», ενώ κατακρεουργείτε τα εισοδήματα των ανθρώπων με υπέρογκες ασφαλιστικές εισφορές, με έμμεσους και άμεσους φόρους.

Ζείτε τον μύθο ότι τα έχετε καταφέρει και στην εξωτερική πολιτική και στην άμυνα της χώρας, όταν η χώρα είναι πιο αναξιόπιστη, πιο ευάλωτη και πιο απομονωμένη από ποτέ.

Και ο μύθος σας δεν έχει τελειωμό γιατί, σύμφωνα με τον μύθο σας, πάνε όλα καλά σε όλους τους τομείς, στην παιδεία, στην υγεία, στην αξιοκρατία, στη διασφάλιση της πολυφωνίας, στην πάταξη του πελατειακού κράτους, στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής. Ζείτε έναν μύθο που οι κόκκινες γραμμές μέσα στη νύχτα εξαφανίζονται και ξεπροβάλει ένας Υπουργός ο οποίος έχει λόγο «συμβόλαιο».

Ζείτε, ίσως, κάποιοι από εσάς ακόμα και τον μύθο ότι η ελπίδα έρχεται, όταν φέρατε το τρίτο μνημόνιο και την απελπισία. Ή τον μύθο «τελειώνουμε με το παλιό», όταν με αυτά τα οποία κάνετε καθημερινά έχετε αποδείξει ότι είστε ό,τι πιο παλιό υπάρχει και σε νοοτροπία και σε πρακτικές.
Και με το σημερινό ασφαλιστικό-λαιμητόμο δημιουργείτε και νέους μύθους. Ο Πρωθυπουργός εχθές μας μίλησε για τα γηρατειά αξιοπρέπειας. Συγχαρητήρια, λοιπόν, και γι' αυτόν τον μύθο τον οποίο πλάσατε εσείς και είναι αφιερωμένος σε εσάς.

Ζείτε τον μύθο σας στην Ελλάδα. Και γενικώς δεν θα είχα αντίρρηση να ζείτε αυτόν τον μύθο. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι κυβερνάτε την Ελλάδα οπότε τον λογαριασμό απ' αυτόν τον μύθο τον πληρώνει η Ελλάδα, τον πληρώνουν οι Έλληνες. Και κατά κακή μας τύχη εκτός από μύθους υπάρχουν και πράξεις και ξέρετε έχετε αποδείξει ότι με το άγγιγμα σας κάνετε ακριβώς το ανάποδο από τον Μίδα. Ο Μίδας ό,τι άγγιζε το έκανε χρυσό. Εσείς ό,τι αγγίζετε, το καταστρέφετε και δυστυχώς αγγίζετε τα πάντα. Οπότε θα μπορούσατε να αφήσετε, ενδεχομένως, κάτι που να μη το αγγίξετε, μπας και μείνει τίποτα όρθιο στη χώρα όταν θα σηκωθείτε να φύγετε.

Και ο μύθος που ζείτε έχει και ρίζες βαθιές, έχει και θεμελιωμένα πρότυπα, όπως αυτό της Βενεζουέλας, όταν δηλώνατε ότι η Βενεζουέλα αποτελεί ένα πρότυπο που πρέπει να ακολουθήσουμε, ώστε να αφήσουμε πίσω το καπιταλιστικό μοντέλο που κυριαρχεί σήμερα στην Ευρώπη. Ο κ. Τσίπρας το είπε αυτό στις 12/6. Ή ο κ. Παπαδημούλης που είπε ότι η νίκη του Μαδούρο στη Βενεζουέλα είναι μήνυμα ελπίδας και αλλαγής. Τα καταθέτω στα Πρακτικά.
(Στο σημείο αυτό η Βουλευτής κ. Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου καταθέτει για τα Πρακτικά το προαναφερθέν έγγραφο, το οποίο βρίσκεται στο Αρχείο του Τμήματος Γραμματείας της Διεύθυνσης Στενογραφίας και Πρακτικών της Βουλής)
Αυτός είναι ο μύθος σας, αυτό είναι το όραμά σας, αυτό είναι το πρόγραμμά σας, εκεί θέλετε να πάτε την Ελλάδα, να την κάνετε Βενεζουέλα.

Δεν θα μπορούσατε, λοιπόν, και στο νομοσχέδιο που συζητάμε σήμερα να μην επαναλαμβάνετε τους μύθους σας ή να μην δημιουργείτε καινούριους μύθους. Οπότε σήμερα μπορείτε να ζήσετε τον μύθο Κατρούγκαλου ότι, δηλαδή, το ασφαλιστικό είναι βιώσιμο και κοινωνικά δίκαιο. Αυτό το έχει καταλάβει ο κ. Κατρούγκαλος, το έχετε καταλάβει εσείς, αλλά δεν το έχουμε καταλάβει εμείς και δεν το έχουν καταλάβει προπαντός οι χιλιάδες άνθρωποι οι οποίοι διαμαρτύρονται απ' όλους τους κλάδους της ελληνικής οικονομίας.
Ζήστε τον μύθο ότι με το φορολογικό, ξέρετε, προστατεύονται οι αδύναμοι και γίνεται αναδιανομή πλούτου, γιατί στην πραγματικότητα κάνετε αναδιανομή φτώχειας, φτωχοποιείτε τη μεσαία τάξη.

Ζήστε το μύθο ότι καταφέρατε και δεν εφαρμόστηκε το mail Χαρδούβελη, το 1 δισεκατομμύριο και η προληπτική γραμμή στήριξης και αντί γι' αυτό, εφαρμόζονται ήδη 3 δισεκατομμύρια μέτρα, ψηφίζετε 5,4 δισεκατομμύρια και έπονται, είμαστε εν αναμονή 3,6 δισεκατομμυρίων προληπτικών μέτρων στήριξης, γιατί κανένας πια δεν σας εμπιστεύεται. Και ζήστε το μύθο σας πάλι, εάν θέλετε, ότι θα έχετε μία νίκη. Γιατί αυτά τα προληπτικά μέτρα δεν θα τα πείτε τέταρτο μνημόνιο ή προληπτικά μέτρα, θα τα πείτε αυτόματο κόφτη.

Θα μπορούσε, λοιπόν, κάποιος να σας χαρακτηρίσει κορυφαίους μυθοπλάστες. Δυστυχώς, όμως, είστε απλά επικίνδυνοι ψεύτες.
Ζήστε, λοιπόν, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, το μύθο σας και σ' αυτό το νομοσχέδιο και επειδή είναι αποκλειστικά δικό σας δημιούργημα, ψηφίστε το χειροκροτώντας, γιατί αυτό είναι μέρος του μύθου σας και οδηγήστε την ελληνική κοινωνία και την οικονομία ακόμα πιο χαμηλά για το καλό της. Όμως, μην ξεχνάτε, σας παρακαλώ, ότι ο μύθος σας κρατά μέχρι την Κυριακή το βράδυ, διότι τη Δευτέρα θα έρθει η πραγματικότητα και θα σας χτυπήσει την πόρτα και θα τον διαλύσει. Εάν θέλετε, όμως, για πρώτη φορά να ξεφύγετε από τους καταστροφικούς μύθους σας και να προσφέρετε ίσως τη μόνη θετική υπηρεσία που μπορείτε να προσφέρετε σ' αυτή τη χώρα, τότε καταψηφίστε το. Και ναι, πάμε σε εκλογές εδώ και τώρα, να τελειώνουμε.
(Θόρυβος-διαμαρτυρίες από την πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ)

Μην διαμαρτύρεστε, κύριοι συνάδελφοι, μην ανησυχείτε, δεν πιστεύω ότι θα το κάνετε, γιατί ο πραγματικός μύθος στον οποίο ζείτε είναι ότι θα κάθεστε για πάντα και εσείς και οι Υπουργοί σας σ' αυτές εδώ τις καρέκλες.

(Η Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου είναι τώρα βουλευτής Β' Αθηνών της ΝΔ)

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline