Φωτεινή Αραμπατζή: O πολυάσχολος υφυπουργός

«Λόγω κωλύματος των αρμοδίων Υπουργών δεν θα συζητηθούν οι κάτωθι και θα επαναπροσδιοριστούν για συζήτηση.

Η με αριθμό 987/13-6-2016 επίκαιρη ερώτηση της Βουλευτού Σερρών της Νέας Δημοκρατίας κ. Φωτεινής Αραμπατζή προς τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, σχετικά με το ενδεχόμενο περικοπής του 60% της σύνταξης των αγροτών, σύμφωνα με το άρθρο 20 του νέου ασφαλιστικού νομοσχεδίου, δεν θα συζητηθεί λόγω φόρτου εργασίας του αρμοδίου Υφυπουργού Εργασίας κ. Πετρόπουλου.
Έχει ζητήσει τον λόγο η κ. Αραμπατζή. Έχετε τον λόγο."

ΦΩΤΕΙΝΗ ΑΡΑΜΠΑΤΖΗ: Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε.
Ζήτησα τον λόγο γιατί, πραγματικά, θέλω να καταγγείλω ένα ακόμη φαινόμενο προσβολής του κοινοβουλευτικού ελέγχου και βεβαίως, του κοινοβουλευτισμού.

Ο κ. Πετρόπουλος, ο οποίος, κατά την εισήγηση που διαβάσατε, ισχυρίζεται ότι δεν ήρθε στη Βουλή για να απαντήσει στην επίκαιρη ερώτηση λόγω φόρτου εργασίας, δεν ήρθε όχι λόγω φόρτου εργασίας, γιατί, όπως μου αποκάλυψε ο ίδιος, δεν θα έρθει να απαντήσει στη συγκεκριμένη ερώτηση και μάλιστα, όπως μου δήλωσε, δεν θα έρθει να την απαντήσει και ποτέ, γιατί κρίνει ότι εχθές απάντησε σε συναφή ερώτηση συναδέλφου Βουλευτή άλλου κόμματος.
Κύριε Πρόεδρε, όπως αντιλαμβάνεστε, ο κοινοβουλευτικός έλεγχος δεν μπορεί να είναι βορά στις αξιολογήσεις ενός εξωκοινοβουλευτικού Υπουργού. Αν οι υπηρεσίες της Βουλής πρέπει να ομαδοποιούν τις συναφείς ερωτήσεις, παρακαλώ να το κάνουν, για τη διευκόλυνση του κοινοβουλευτικού ελέγχου όλων των Βουλευτών όλων των κομμάτων.

Επίσης, θα ήθελα να πω –και αυτό έχει τη μεγαλύτερη σημασία- ότι ο κ. Πετρόπουλος, όταν τον παρακάλεσα γι' αυτό το μείζον θέμα της περικοπής της σύνταξης των αγροτών σε ύψος 60%, μου είπε ότι έχει πολύ σοβαρότερες δουλειές να κάνει από το να απαντά και να απαντά ξανά στις ίδιες ερωτήσεις και ότι γι' αυτό κρίνεται ελλιπής να τον παύσει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός.
Όπως καταλαβαίνετε, δεν μπορεί να εκστομίζονται τέτοιες δικαιολογίες και να λέγονται τέτοιες εκφράσεις, διότι πλήττουν βαρύτατα τον κοινοβουλευτισμό. Αν ο κ. Πετρόπουλος είναι τόσο πολύ απασχολημένος, δεν θα τον απασχολούσαμε να έρθει εδώ να απαντήσει, αν εξέδιδε μία εγκύκλιο για το συγκεκριμένο θέμα εδώ και ενάμιση μήνα. ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Δημήτριος Κρεμαστινός): Ξέρετε ότι η Διάσκεψη των Προέδρων έχει αποφασίσει, εάν το φαινόμενο συνεχιστεί, να καθιερωθεί μία ημέρα όπου ο κάθε Υπουργός θα λέει «Μπορώ να έρθω την τάδε ημέρα», ούτως ώστε να μην υπάρχουν τα κωλύματα του φόρτου εργασίας, κλπ.

ΦΩΤΕΙΝΗ ΑΡΑΜΠΑΤΖΗ: Μα, δεν θα έρθει ποτέ να απαντήσει, γιατί κρίνει ότι έχει απαντήσει σε συναφή ερώτηση. Αυτό θα είναι υποχρεωτικό...
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Δημήτριος Κρεμαστινός): Σύμφωνοι, κυρία Αραμπατζή. Αυτό μπορώ να σας πω από πλευράς του Προεδρείου. Αυτό που είπατε ότι ο Υπουργός, όταν απαντά σε έναν Βουλευτή άλλου κόμματος δεν απαντά σε άλλον άλλου κόμματος, ασφαλώς δεν ισχύει. Το αντιλαμβάνεστε.

(H δημοσιογράφος Φωτεινή Αραμπατζή είναι βουλευτής Σερρών της ΝΔ).

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline