Δημήτρη Σιούφα: 44 χρόνια Νέα Δημοκρατία

«Κάθε επέτειος είναι σημείο εορτασμού, ανασκόπησης και αφετηρία νέας πορείας. Λίγοι μπορούσαν να προβλέψουν τη διάρκεια και την επιτυχία της πορείας της Νέας Δημοκρατίας από τη 4/10/1974 ως σήμερα.


Υπήρξε ο πολιτικός σχηματισμός που κέρδισε τις περισσότερες εκλογές. Που κατέκτησε το υψηλότερο ποσοστό ψήφων και διαχρονικά τον υψηλότερο μέσο όρο ποσοστού ψήφων. Που έδωσε τους περισσότερους πρωθυπουργούς. Που αναδείχθηκε διαρκώς σε όλη τη περίοδο αυτή μόνο ως κυβέρνηση είτε ως αξιωματική αντιπολίτευση.

Αυτή η ιστορία δημιουργεί για τη Νέα Δημοκρατία ευθύνη για τη διαμόρφωση και του πολιτικού μέλλοντος της πατρίδας μας.
Όπως κάθε πολιτική εποχή, έτσι και η Μεταπολίτευση έφτασε στη φάση της αναγκαίας επανεκκίνησης. Και γιατί η παγκόσμια κατάσταση μεταβάλλεται ριζικά και ταχύτατα αλλά και διότι η πατρίδα μας πρέπει να σπεύσει για να μπορέσει να συμπορευθεί.

Οι θεσμοί της Δημοκρατίας μας απαιτούν επείγοντα εκσυγχρονισμό προς τη κατεύθυνση της ουσιαστικής διάκρισης των εξουσιών και της καθοριστικής ενδυνάμωσης των θεσμικών αντίβαρων. Επείγοντα εκσυγχρονισμό προς τη κατεύθυνση της αποτελεσματικής λειτουργίας του κράτους με επάρκεια, αποτελεσματικότητα και διαφάνεια.

Πρώτο, αναγκαίο και απαραίτητο, βήμα είναι η Συνταγματική Αναθεώρηση. Ευρεία και ουσιαστική. Χωρίς στοιχεία οπισθοδρόμησης όπως οι προηγούμενες. Όχι μόνο στη βάση της εμπειρίας που αποκτήθηκε από το παρελθόν αλλά κυρίως στην αντίληψη και την κατανόηση των αναγκών του μέλλοντος.
Για να γίνει αυτό, η Βουλή των Ελλήνων σε αυτή τη Σύνοδο πρέπει να ξεκινήσει άμεσα τη διαδικασία. Αν αυτό δεν γίνει, θα χάσει η πατρίδα μας πολλά χρόνια μέχρι να δοθεί μια νέα ευκαιρία. Και θα έχουν χαθεί πολλά στο μεταξύ.

Το σύνολο του πολιτικού κόσμου οφείλει να συνεργαστεί και να κάνει επειγόντως αυτό το αυτονόητο.
Με έμπνευση, σύνεση, λογική, συναίνεση και όραμα για το μέλλον της Πατρίδας και του Έθνους».

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline