Πραγματικότητα ή ψευδαίσθηση;

Ο Leandro Erlich είναι Αργεντινός καλλιτέχνης, διάσημος στην Ιαπωνία ως δημιουργός της πισίνας, μιας μόνιμης εγκατάστασης στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης του 21ου αιώνα Kanazawa. Από τις τεράστιες εγκαταστάσεις έως τα βίντεο, τα έργα του Erlich χρησιμοποιούν οπτικές ψευδαισθήσεις και ηχητικά εφέ για να ανατρέψουν τις ιδέες μας για την κοινή λογική. Αν και αυτό που βλέπει το κοινό μπορεί με την πρώτη ματιά να φαίνεται εξοικειωμένο, σε στενότερη επιθεώρηση αποδεικνύεται μια εκπληκτική, ανησυχητική απόκλιση από το συνηθισμένο, όπως για παράδειγμα μια βάρκα που επιπλέει απουσία νερού ή άνθρωποι που κολλάνε πάνω σε τοίχο σε διάφορες πόζες.

Οι θεατές αρχίζουν να αμφιβάλλουν αν αυτά που βλέπουν είναι πραγματικότητα ή ψευδαίσθηση και παρατηρούν πόσο η ασυναίσθητη συνήθεια επηρεάζει τον τρόπο που βλέπουν τα πράγματα.
Ο πίνακας της φωτογραφίας προέρχεται από την έκθεσή του στο μουσείο Nori της Ιαπωνία με τίτλο"Leandro Erlich: Seeing and Believing" και είναι η μεγαλύτερη έκθεση που αφιερώθηκε στο έργο αυτού του συναρπαστικού καλλιτέχνη. 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline