Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  15:51:13

Εξέταση με μετρητά, τα φάρμακα μόνο με κάρτα

Περικοπές και περιορισμοί με αρκετή δυσπιστία στο χώρο της Υγείας. Ακόμη και τα Depon των 70 λεπτών ψωνίζουν με κάρτα από τα φαρμακεία καθώς μετά τα Capital controls το πλαστικό χρήμα έχει μπει και στον χώρο των υγειονομικών παροχών.

Ακόμη και τα Depon των 70 λεπτών ψωνίζουν με κάρτα από τα φαρμακεία καθώς μετά τα Capital controls το πλαστικό χρήμα έχει μπει και στον χώρο των υγειονομικών παροχών.

Όπως αναφέρει η Καθημερινή, πιο διαδεδομένες είναι οι πληρωμές με κάρτες σε φαρμακεία και ιδιωτικές κλινικές, με τα σχετικά ποσοστά να κυμαίνονται μεταξύ 20% και 40% ενώ στον αντίποδα είναι τα ιδιωτικά ιατρεία πολλά εκ των οποίων δεν έχουν καν προμηθευθεί Pos.

Την κάρτα χρησιμοποιούν κυρίως άτομα νεαρής ηλικίας για μικρά ποσά ενώ όσον αφορά τα μεγάλα κυρίως σε κλινικές, δεν υπάρχει διάκριση ηλικίας.

Λιγότεροι πρόθυμοι να προμηθευθούν μηχανήματα Pos είναι οι γιατροί.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις μόνο το 40% των ιδιωτών γιατρών έχει προμηθευθεί POS, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις το ποσοστό αυτό είναι ακόμη μικρότερο.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline