Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  01:39:53

Τα νοσοκομεία, ο κ.Πολάκης και οι πυρκαγιές

Απαράδεκτη και άθλια χαρακτηρίζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) τη δικαιολογία του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, ότι χρειάζεται η σφραγίδα του ιατροδικαστή για να θεωρηθεί κάποιος νεκρός.

Νεκρός στο Σισμανόγλειο

Η ΠΟΕΔΗΝ με ανακοίνωσή της κάνει λόγο για «μαγειρέματα» που έγιναν στο «Σισμανόγλειο» Νοσοκομείο για την ώρα μεταφοράς των νεκρών και κατηγορεί τον κ. Πολάκη πως γνώριζε την ώρα του συντονιστικού για τους νεκρούς που είχαν μεταφερθεί στο συγκεκριμένο νοσοκομείο.«Ο θάνατος ατόμου που μεταφέρεται-διακομίζεται στα ΤΕΠ Νοσοκομείου διαπιστώνεται από τους γιατρούς. Ο ιατροδικαστής διαπιστώνει τα αίτια θανάτου και όχι τον θάνατο. Γι' αυτό μετά την ιατρική εξέταση οι νεκροί μεταφέρονται σε νεκροθάλαμο και οι ασθενείς στους θαλάμους νοσηλείας», διευκρινίζει η ΠΟΕΔΗΝ.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, οι νεκροί που διακομίστηκαν στο «Σισμανόγλειο» χωρίς βέβαια ιατροδικαστική εξέταση, οδηγήθηκαν όπως έπρεπε στο νεκροθάλαμο.

«Και όμως ο κος Πολάκης προσπαθεί να μας πείσει ότι χρειάζεται σφραγίδα ιατροδικαστή. Αλήθεια όταν η κυβέρνηση μετά τα μεσάνυκτα ανακοίνωσε πολλούς νεκρούς υπήρχε ιατροδικαστική εξέταση; Στους νεκρούς πάντως του Σισμανογλείου σίγουρα όχι», καταλήγει σε έντονο ύφος η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline