Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  01:51:05

Ο Calatrava στο Λονδίνο

O διάσημος αρχιτέκτονας μεγάλων έργων Santiago Calatrava (γνωστός και από τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας του 2004), αλλάζει την περιοχή του Γκρίνουϊτς στο Νοτιοανατολικό Λονδίνο, με μια ανάπλαση αρχικού προϋπολογισμού ενός δισεκατομμυρίου λίρων, που θα αναβαθμίσει σημαντικά την περιοχή και θα δημιουργήσει χιλιάδες κατοικίες, αλλά και θέσεις εργασίας.

Πιο συγκεκριμένα, ο σχεδιασμός θα αναπτυχθεί σε 1,4 εκ. τετραγωνικά πόδια, ενώ μια υπέργεια πεζογέφυρα θα ενώνει την περιοχή με τον Τάμεση. Το αξιοσημείωτο είναι η ανέγερση τριών ουρανοξυστών, οι οποίοι θα δεσπόζουν στην περιοχή και οι οποίοι θα φιλοξενήσουν γραφεία, διαμερίσματα και ξενοδοχεία, ενώ στην ίδια περιοχή θα δημιουργηθεί κινηματογραφικό στούντιο.

Ο στόχος του project είναι να καθιερώσει την περιοχή σε σημαντικό πολιτιστικό κέντρο, με την πρόβλεψη δημιουργίας 15.000 νέων κατοικιών, σε επτά νέες γειτονιές, που θα πλαισιώνονται με τις απαραίτητες υποδομές εκπαίδευσης και υγείας. Ο Calatrava δήλωσε πως για το σχεδιασμό αυτού του έργου εμπνεύστηκε από την πλούσια αρχιτεκτονική κληρονομιά του Λονδίνου, ενώ ο δήμαρχος, Sadiq Khan σημείωσε ότι το έργο δείχνει ότι το Λονδίνο παραμένει ανοικτό στις επενδύσεις και δήλωσε ευτυχής που ο διάσημος Ισπανός αρχιτέκτονας ξεκίνησε τα έργα του στο Ηνωμένο Βασίλειο από το Λονδίνο.

calatrava2

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline