Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  17:00:02

Ο Τσώρτσιλ πίστευε στην ύπαρξη εξωγήινης ζωής.

Μπορεί ο Γούινστον Τσώρτσιλ να προετοιμαζόταν για τη μεγαλύτερη μάχη της ζωής του, οδηγώντας τη Βρετανία στον πόλεμο κατά της ναζιστικής Γερμανίας, όμως ένα άλλο ζήτημα φαίνεται ότι τον απασχολούσε περισσότερο: οι εξωγήινοι.

Σε μία επιστολή προς τον εκδότη του που είδε πρόσφατα το φως της δημοσιότητας, ο Τσώρτσιλ φαίνεται να διερωτάται σχετικά με την ύπαρξη εξωγήινης ζωής. Η επιστολή φέρει ημερομηνία 16 Οκτωβρίου του 1939, δηλαδή λίγες εβδομάδες αφού η Βρετανία παρασύρθηκε στη δίνη του δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου.

Ο Τσώρτσιλ, ο οποίος στη συνέχεια θα γινόταν πρωθυπουργός για το μεγαλύτερο μέρος του πολέμου, και ξανά από το 1951 έως το 1955, είχε ενθουσιαστεί τόσο πολύ με το ζήτημα της εξωγήινης ζωής, που διέταξε να παραμείνει μυστική για 50 χρόνια η αναφορά της πολεμικής αεροπορίας για εντοπισμό ενός αταυτοποίητου ιπτάμενου αντικειμένου, ώστε να μην προκληθεί «μαζικός πανικός», όπως αναφέρει ο ίδιος.

Σε μία έκθεση 11 σελίδων με τίτλο «Είμαστε μόνοι στο σύμπαν;», ο πολιτικός άνδρας με επιστημονική μεθοδολογία σχετικά με την πιθανή ύπαρξη εξωγήινης ζωής, κάτι ιδιαίτερα προοδευτικό αν σκεφθεί κανείς πως η επιστολή γράφτηκε το 1939. Βέβαια, γλωσσολόγοι που εξέτασαν το χειρόγραφο αναφέρουν πως προφανώς ο Τσώρτσιλ το επεξεργάστηκε ξανά αρκετές φορές έως το 1950, παρότι ουδέποτε το εξέδωσε.

Στο γράμμα του ο Τσώρτσιλ γράφει: «Δεν είμαι τόσο αλαζόνας ώστε να πιστεύω ότι ο ήλιος μου είναι ο μοναδικός που περιβάλλεται από μια οικογένεια πλανητών. Προσωπικά, δεν εντυπωσιάζομαι τόσο με την επιτυχία που θεωρούμε ότι καταγράφει ο πολιτισμός μας εδώ ώστε να πιστέψω ότι είμαστε το μοναδικό σημείο σε αυτό το αχανές σύμπαν που συμπεριλαμβάνει ζωντανά, σκεπτόμενα πλάσματα, ή ότι είμαστε ο ανώτερος τύπος ψυχικής και βιολογικής ανάπτυξης που έχει ποτέ υπάρξει σε αυτό το ατελείωτο σύμπλεγμα χώρου και χρόνου».

Το χειρόγραφο κατέθεσε στο Μουσείο Τσώρτσιλ στο Φούλτoν η σύζυγος του εκδότη του Τσώρτσιλ το 1980, όμως μέχρι σήμερα κανείς δεν το είχε εξετάσει προσεκτικά, μέχρι που πέρσι ο νέος διευθυντής του Μουσείου το εντόπισε και το διάβασε.

Ο Τσώρτσιλ είχε αρκετές φιλοσοφικές και επιστημονικές ανησυχίες, και είχε συγγράψει πολλά άρθρα ποικίλης θεματολογίας.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline