Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  08:36:45

Ανοίγει ξανά το θρυλικό ξενοδοχείο Miramare στην Κέρκυρα που ανήκε στον Ωνάση

Μετά τις γραφειοκρατικές περιπέτειες ο Εμίρης του Κατάρ έδωσε σε τουριστική εταιρία την διαχείριση του ιστορικού ξενοδοχείου Miramare που θα λειτουργήσει υπό την ομπρέλα διεθνούς αλυσίδας.

Θέμα λίγων εβδομάδων είναι σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του iefimerida.gr να ανοίξει τις πόρτες του το ιστορικό ξενοδοχείο της Κέρκυρας που ανήκε στο παρελθόν στην οικογένεια Ωνάση και ανακαινίστηκε πρόσφατα από τον Εμίρη του Κατάρ.

Τα πολυτελή δωμάτια, τα bungalows με τις prive πισίνες και οι σουίτες είναι έτοιμα να δεχθούν ξανά τουρίστες καθώς ο Κρατικός Καταριανός όμιλος Al Rayyan παραχώρησε τη διαχείριση του resort σε ελληνική εταιρία που λειτουργεί πολυτελή ξενοδοχεία και σε άλλα νησιά. Πριν από λίγες ημέρες υπογράφηκαν τα συμβόλαια και η τουριστική εγκατάσταση στα Μοραΐτικα της Κέρκυρας θα λειτουργήσει σύντομα υπό την ομπρέλα γνωστής, διεθνούς αλυσίδας. O Εμίρης του Κατάρ και οι συνεργάτες του απογοητευμένοι από την αποτυχημένη προσπάθειά τους για μεγάλες επενδύσεις στο Ιόνιο αποφάσισαν να «ξεφορτωθούν» το μοναδικό έργο τους που είχε προχωρήσει, παραχωρώντας το στην εταιρία με την μέθοδο της μακροενοικίασης.

Επένδυση 50 εκ ευρω

Το Miramare αγοράστηκε το 2013 από εταιρία συμφερόντων του πρώην Εμίρη του Κατάρ Χαμάντ Μπιν Χαλίφα Αλ Θάνι, ενώ η επένδυση έχει κοστίσει ως τώρα περίπου 50 εκ. ευρώ, καθώς 15 εκ. καταβλήθηκαν για την αγορά του ακινήτου και τα υπόλοιπα για τις εργασίες ανακατασκευής και την επίπλωση. Μπροστά από το κεντρικό κτίριο με τους φοίνικες έχει κατασκευαστεί πισίνα Ολυμπιακών διαστάσεων ενώ σε ολόκληρη την εγκατάσταση κυριαρχούν οι minimal γραμμές και τα γήινα χρώματα που βρίσκονται σε αρμονία με το φυσικό περιβάλλον.

Τα κρεβάτια έχουν επιλεγεί σε λευκό χρώμα η σε παλ αποχρώσεις του πράσινου και του γκρι –χωρίς να αποκλείονται αλλαγές από τους νέους ιδιοκτήτες- ενώ τα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί είναι κυρίως ξύλο και γυαλί. Μοναδικής χλιδής είναι τα bungalows, που κατασκευάστηκαν πάνω στο κύμα με ιδιωτικές πισίνες και θα απευθύνονται σε VIP επισκέπτες. Διακριτικές είναι σε όλο το οικοδόμημα οι αραβικές πινελιές και δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα καλαίσθητα χαμάμ, ταυτισμένα με την κουλτούρα της Ανατολής. Συνολικά η πεντάστερη ξενοδοχειακή μονάδα θα διαθέτει 250 δωμάτια μαζί με τα bungalows.

Η σουίτα με την κρυφή είσοδο

Το ξενοδοχείο Miramare ταυτίστηκε στο παρελθόν με την οικογένεια Ωνάση καθώς χτίστηκε το 1960 από τον Γεράσιμο Πατρονικόλα, σύζυγο της Καλλιρόης Πατρονικόλα, που ήταν ετεροθαλής αδερφή του μεγιστάνα ενώ εγκαινιάστηκε από τον τότε πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Καραμανλή. Πολιτικές προσωπικότητες από όλον τον κόσμο, ισχυροί επιχειρηματίες και καλλιτέχνες πέρασαν από τα δωμάτιά του απολαμβάνοντας τις διακοπές τους στο Ιόνιο. Οι Άραβες επενδυτές φρόντισαν να κατασκευάσουν στο resort ειδική σουίτα για τον Αλ Θάνι και την τρίτη σύζυγό του Σέικα Μοζαχ που ταξιδεύουν συχνά στα Επτάνησα με την πολυτελή θαλαμηγό τους «Κατάρα». Τα σχέδια όμως άλλαξαν και η πολυτελής σουίτα με την μυστική είσοδο υπόσχεται τώρα να προσφέρει γεύση από «χίλιες και μία νύχτες» σε τουρίστες με γερά πορτοφόλια.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline