Παρασκευή 19 Απριλίου 2024  20:51:20

H μεταγραφή του αιώνα: Ο Ρονάλντο στη Γιουβέντους!

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο ανήκει από σήμερα στο δυναμικό της Γιουβέντους, όπως επιβεβαίωσαν την Τρίτη ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία. 

Λίγο αργότερα η Ρεάλ Μαδρίτης ανακοίνωσε και επίσημα την παραχώρηση του Πορτογάλου σούπερ σταρ στη Γιουβέντους, με το κόστος της μεταγραφής να ανέρχεται στα 105.000.000 ευρώ! Ο Ρονάλντο θα φορά τη φανέλα της Γιουβέντους για τα επόμενα τέσσερα χρόνια και θα γίνει πλουσιότερος κατά 30.000.000 ευρώ ετησίως.

O Ρονάλντο αγωνίστηκε στη Ρεάλ από το καλοκαίρι του 2009 και σημείωσε 450 γκολ ενώ κατέκτησε δύο πρωταθλήματα Ισπανίας, δύο Copa del Rey, δύο Supercopa de España, τέσσερα Champions League, δύο UEFA Super Cup και τρία Παγκόσμια Κύπελλα Συλλόγων.
Σε δήλωση που «ανέβηκε» στην ιστοσελίδα στη Ρεάλ Μαδρίτης ο Κριστιάνο Ρονάλντο εξήγησε τους λόγους για την απόφασή του να πάρει μεταγραφή στη Γιουβέντους. Ο Πορτογάλος τόνισε μεταξύ άλλων ότι ήθελε μια μεγάλη αλλαγή στη ζωή του και για αυτό ζήτησε από την διοίκηση της «βασίλισσας» να κάνει αποδεκτή την πρόταση που έκανε η Γιουβέντους.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Αυτά τα χρόνια στη Ρεάλ Μαδρίτης και στην πόλη της Μαδρίτης, ήταν πιθανότατα τα πιο χαρούμενα της ζωής μου.
Έχω μόνο αισθήματα τεράστιας ευγνωμοσύνης για το κλαμπ και για την πόλη. Μπορώ μόνο να τους ευχαριστήσω όλους για την αγάπη και την υποστήριξη που εξέλαβα.

Παρόλα αυτά, νομίζω πως ήρθε ο καιρός να ανοίξω ένα νέο στάδιο στη ζωή μου και για αυτό ζήτησα από το κλαμπ να αποδεχθεί το να με παραχωρήσει. Έτσι ένιωσα και ζητώ από όλους, ειδικά από τους φιλάθλους μας, να με καταλάβουν.

Ήταν πραγματικά εννέα υπέροχα χρόνια. Ήταν εννέα μοναδικά χρόνια. Ήταν μια απίστευτη περίοδος για εμένα, γεμάτα από σεβασμό αλλά και σκληρή δουλειά αφού στη Ρεάλ Μαδρίτης υπάρχουν πάντα υψηλότατες απαιτήσεις. Ξέρω πολύ καλά, πως ποτέ δεν θα ξεχάσω το πόσο απόλαυσα το ποδόσφαιρο εδώ, με έναν μοναδικό τρόπο.

Είχα φοβερούς συμπαίκτες στο γήπεδο και στα αποδυτήρια, ένιωσα τη ζεστασιά από ένα απίστευτο κοινό και μαζί κερδίσαμε τρία Champions League στη σειρά και τέσσερα σε πέντε χρόνια. μαζί τους, σε ατομικό επίπεδο, είχα την ικανοποίηση να κερδίσω τέσσερις Χρυσές Μπάλες και τρία Χρυσά Παπούτσια. Όλα κατά τη διάρκεια της παρουσίας μου σε αυτό το εξαιρετικό κλαμπ.

Η Ρεάλ Μαδρίτης κατέκτησε την καρδιά μου, και της οικογένειάς μου, και για αυτό θέλω περισσότερο από όλα να σας πω ευχαριστώ. Ευχαριστώ το κλαμπ, τον πρόεδρο, τους συμπαίκτες μου, όλους τους προπονητές, τους γιατρούς, του φυσιοθεραπευτές και τα μέλη της ομάδας που έκαναν τα πάντα να δουλέψουν και κανόνιζαν κάθε λεπτομέρεια που ήταν σε εκκρεμότητα ακούραστα.

Ευχαριστώ εκ νέου απεριόριστα τους οπαδούς μας και ευχαριστώ το ισπανικό ποδόσφαιρο. Στη διάρκεια αυτών των εννέα συναρπαστικών χρόνων, είχα μεγάλους παίκτες μπροστά μου. Όλοι τους έχουν τον σεβασμό και την αναγνώριση από εμένα.

Είχα μεγάλη αντανάκλαση εδώ αλλά ξέρω πως ήρθε η ώρα για έναν νέο κύκλο. Φεύγω, αλλά αυτή η φανέλα, το σήμα και το «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» θα συνεχίσω να τα αισθάνονται δικά μου, όπου κι αν βρίσκομαι. Σας ευχαριστώ όλους και όπως είπα την πρώτη φορά που ήρθα στο γήπεδό μας πριν εννέα χρόνια «Hala Madrid»!

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline