Τρίτη 19 Μαρτίου 2024  12:19:46

Η μεταμόρφωση της Μαρίας Ναυπλιώτου σε Μαρία Κάλλας, για το «Master Class»

Η ζωή μιας ντίβας μοιάζει με ένα παζλ που δεν μπορείς να ολοκληρώσεις ποτέ, όσα βιβλία κι αν διαβάσεις, όσες ταινίες κι αν δεις, όσες εξομολογήσεις κι αν ακούσεις για τις συνήθειες, τις επιλογές, τον χαρακτήρα της.


Το θεατρικό έργο «Master Class» του Αμερικανού συγγραφέα Terrence McNally, βασισμένο στο σεμινάριο που παρέδωσε η Μαρία Κάλλας στη μουσική σχολή Juliard της Νέας Υόρκης, στις αρχές της δεκαετίας του 70' ανεβαίνει στο «Mικρό Χορν» (πρώην Αμιράλ). Κάθε ρόλος είναι μια πρόκληση για έναν ηθοποιό. Του ζητά να έρθει σε απόλυτη ταύτιση με έναν χαρακτήρα υπαρκτό ή φανταστικό, να αφεθεί στη ζωή του και να μυηθεί στον τρόπο σκέψης του.

H Μαρία Ναυπλιώτου θα ενσαρκώσει την ντίβα υπό το σκηνοθετικό βλέμμα του Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλου. Το κείμενο είναι σε μετάφραση του Στρατή Πασχάλη.

Η Μαρία Ναυπλιώτου αφέθηκε στα έμπειρα χέρια του καταξιωμένου make up artist, Αχιλλέα Χαρίτου, και το αισθητικό αποτέλεσμα της μεταμόρφωσής της εντυπωσιάζει. H Mαρία Ναυπλιώτου ποζάρει στον φακό με τον μοναδικά σαγηνευτικό τρόπο που πριν από δεκαετίες είχε ποζάρει και η Μαρία Κάλλας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το έργο ανέβηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα, τη σεζόν 1997-1998, σε σκηνοθεσία Μιχάλη Κακογιάννη και μετάφραση Μάριου Πλωρίτη.
Η Κάτια Δανδουλάκη ήταν η ηθοποιός που ενσάρκωσε τον κεντρικό ρόλο. Η Μαρία Ναυπλιώτου με την υποκριτική της δεινότητα, την διαχρονική γοητεία της και το καθαρό της βλέμμα αναμένεται να μας συναρπάσει επί σκηνής σε ένα «σεμινάριο» αλλιώτικο από τα άλλα.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline