Πέμπτη 18 Απριλίου 2024  04:38:47

Β. Σόιμπλε: Αμφιβολίες για την αξιοπιστία των ελληνικών δεσμεύσεων

Θα πρέπει να προσέχει τα λόγια του, Να μην είναι προκλητικός, εχθρικός, αλαζονικός γερμανός απέναντι στη μικρή Ελλάδα και σε μια νέα διακυβέρνηση.

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σήμερα ότι η παράταση για τέσσερις μήνες της δανειακής σύμβασης της Ελλάδας δεν ήταν μία εύκολη απόφαση για τους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης και παραμένουν μεγάλες αμφιβολίες για την αξιοπιστία των δεσμεύσεων της Αθήνας για μεταρρυθμίσεις.

«Δεν ήταν για μας μία εύκολη απόφαση, αλλά δεν ήταν εύκολη ούτε για την ελληνική κυβέρνηση, διότι είχαν πει στον λαό κάτι τελείως διαφορετικό κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας και στη συνέχεια» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας στο ραδιοφωνικό δίκτυο SWR2.

«Το θέμα είναι τώρα αν μπορεί κανείς να εμπιστευθεί τις διαβεβαιώσεις της ελληνικής κυβέρνησης ή όχι. Στη Γερμανία υπάρχουν πολλές αμφιβολίες και αυτό πρέπει να γίνει κατανοητό" δήλωσε ο Σόιμπλε, ο οποίος παρά τις αμφιβολίες του, κάλεσε τους Γερμανούς βουλευτές να εγκρίνουν την παράταση κατά την αυριανή ψηφοφορία στη γερμανική Bουλή.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline