Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  11:54:22

Εξευτελίζοντας τους βουλευτές Πειραιώς

Κωμικοτραγικά πράγματα συμβαίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ, αναφορικά με την προώθηση των ιδιωτικοποιήσεων, που αποτελούν τον μόνο ασφαλή τρόπο για να εισέλθει σε τροχιά ανάπτυξης η ελληνική οικονομία. Από τον ηρωισμό στην αυτοταπείνωση.

Τέσσερεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με ερώτηση που κατέθεσαν στην Βουλή ζητούν από τους αρμόδιους υπουργούς Θοδωρή Δρίτσα και Ευκλείδη Τσακαλώτο όλα τα έγγραφα που συνοδεύουν την συμφωνία ΤΑΙΠΕΔ – Cosco. Πρόκειται για τους βουλευτές: Κώστα Δουζίνα, Εύη Καρακώστα, Νίνα Κασιμάτη και Ελένη Σταματάκη.

Με την ερώτηση τους αυτή οι κυβερνητικοί βουλευτές προσπάθησαν να φρενάρουν την περαιτέρω ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ.

Η νέα αιφνιδιαστική αυτή παρέμβαση προκάλεσε εκνευρισμό στο Μαξίμου, που για άλλη μια φορά είδε βουλευτές του να κινούνται αυτόνομα. Για το λόγο αυτό, το πρωθυπουργικό περιβάλλον έδωσε εντολή ακύρωσης αυτής της πρωτοβουλίας.

Σημειώνεται ότι η ερώτηση κατατέθηκε στις 29 Ιανουαρίου, αλλά το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ δεν την απέστειλε στους αρμόδιους δημοσιογράφους όπως κάνει με όλες τις άλλες ερωτήσεις. Επίσης, η συγκεκριμένη ερώτηση λείπει και από το επίσημο site του ΣΥΡΙΖΑ!

Σύμφωνα με πληροφορίες, στα υψηλά κλιμάκια της COSCO επικρατεί δυσαρέσκεια για το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης της ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ. Για το λόγο αυτό το Πεκίνο έστειλε μήνυμα στο Μαξίμου ζητώντας την παρέμβαση του για να επιταχυνθούν οι σχετικές διαδικασίες.

Επιπλέον ο πρέσβης της Λαοκρατικής Δημοκρατίας της Κίνας στην Ελλάδα Zou Xiaoli, μιλώντας ενώπιων του υπουργού ναυτιλίας Θ. Δρίτσα και του αντιπροέδρου της Βουλής Αν. Στ. Κουράκη, τόνισε πως «η κινεζική πλευρά ευελπιστεί ότι τα σχετικά κείμενα θα περάσουν από το Ελεγκτικό Συνέδριο και τη Βουλή το συντομότερο δυνατό, ώστε να προχωρήσει ομαλά το πλέον σημαντικό έργο συνεργασίας των δυο χωρών».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline