Τρίτη 23 Απριλίου 2024  18:31:05

Όριο πλούτου, το όριο φτώχειας

Με τρόπο πρωτοφανή, η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προκειμένου να βρει έσοδα του Κράτους (αφού απέτυχε στο κυνήγι της φοροδιαφυγής και στα "κρυμμένα" δις ευρώ από διάφορες λίστες, που δεν τα βρήκε τελικά) ακολούθησε μια ακραία τακτική.

Σκληρή φορολογία στους συνταξιούχους και τους ελεύθερους επαγγελματίες, σε αγρότες και καταστηματάρχες προκειμένου να μη γίνουν περικοπές στους δημοσίους υπάλληλους και στις δαπάνες του Κράτους. Αυτή η μονόπλευρη τακτική, η κοινωνικά ανάλγητη έφτασε ακραία όρια.

Να αφαιρείται το ΕΚΑΣ από φτωχούς συνταξιούχους, να γίνονται νέες περικοπές σε συντάξεις των χιλίων ευρώ, να συρρικνώνονται οι μικρές επικουρικές συντάξεις, να ψαλιδίζονται οι συντάξεις και οι μισθοί από τις παρακρατήσεις, να επιβάλλονται οι άδικοι έμμεσοι φόροι, που επιβαρύνουν τους πάντες και δοκιμάζουν πρώτους τους χαμηλόμισθους.

Αριστερά ψαλίδια σε μισθούς, συντάξεις, επιδόματα. Μηδέν προσδοκίες από την κοινωνία για κάτι καλύτερο, από τα διαρκή ψέματα της συγκυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου. Με θλιβερό φαινόμενο, μοναδικό έως τώρα, τα όρια της φτώχειας επί χρόνια, από 500, 600 ή 700 ευρώ να γίνονται όρια...... πλούτου και στυγνής φορολόγησης.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline