Σάββατο 20 Απριλίου 2024  12:23:30

Ο θυμός στο Δημοψήφισμα

Θα συμβεί στην Αγγλία, το ίδιο με την Ελλάδα πέρυσι; Ο κανόνας είναι απλός και επιβεβαιωμένος. Στο δημοψήφισμα οι πολίτες που πολύ προσέχουν ποιός θέτει το ερώτημα, παρά ποιό ακριβώς είναι το ζητούμενο θέμα.

Με συνέπεια οι πολίτες να απαντούν αρνητικά, να προτιμούν το ΟΧΙ. Να απελευθερώνει το Δημοψήφισμα τον θυμό τους, τα παράπονα και την οργή τους. Ναι, λέει η εμπειρία το Δημοψήφισμα αποτελεί σπουδαία μέθοδο εκτόνωσης, προσωρινής διαφυγής της οργής.

Το Δημοψήφισμα απελευθερώνει τον θυμό του ανθρώπου από άλλες αιτίες (πολιτικές, οικονομικές) τον εκφράζει αλλά και τελικά τον εκτονώνει. Γιατί το να αρνείσαι κάτι δεν σημαίνει ότι ενθουσιάζεσαι με το καινούργιο. Γι αυτό έρχεται μετά την εκτόνωση, ο νέος συλλογισμός που είναι παλιός.

Το "ΟΧΙ" πέρυσι με το Δημοψήφισμα στην Ελλάδα, που μεταβλήθηκε σύντομα σε πλήρες ΝΑΙ στην ΕΕ. Το δείχνουν και οι δηλώσεις ομαδικής μετάνοιας στην Αγγλία για το 52% του Δημοψηφίσματος.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline