Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  11:02:39

Η "συμφωνία της αλήθειας"

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η προετοιμασία για τη " συμφωνία της αλήθειας " με τους πολίτες το κυβερνητικό Πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας, που αναμένεται να παρουσιάσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ ( 16-18 Σεπτεμβρίου ).

Βασική φιλοσοφία του προγράμματος που θα παρουσιαστεί είναι τεκμηριωμένες και μετρήσιμες προτάσεις, οι οποίες θα περνούν τη χώρα στη "'μετά το μνημόνιο εποχή ", ενώ θα σηματοδοτούν το " διαζύγιο με το λαϊκισμό".

Η επισήμανση από τη νέα ηγεσία της ΝΔ. δεν είναι τυχαία. Ερμηνεύεται και ως άρνηση να υποκύψει στις πιέσεις της βάσης που ενδεχομένως να ανέμενε μεγαλόστομες εξαγγελίες. Ωστόσο, δεν θα πρέπει να αναμένονται ούτε μεγαλόστομες εξαγγελίες- η νέα ηγεσία έχει κηρύξει τον πολέμου στον λαϊκισμό, συμπεριλαμβανομένου αυτού που καλλιεργήθηκε στο παρελθόν και από τη δική της παράταξη- ούτε το πλήρες και αναλυτικό οικονομικό πρόγραμμμα της ΝΔ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να παρουσιάσει τους βασικούς άξονες του προγράμματος του σε μια σειρά από τομείς. Η εμφάνιση στη ΔΕΘ έχει, εξάλλου, στόχο να αναδείξει εντός και εκτός συνόρων το μεταρρυθμιστικό πρόσημο της εναλλακτικής πρότασης της ΝΔ. και κυρίως να εδραιώσει την εικόνα του κ. Μητσοτάκη ως πολιτικού προσώπου αξιόπιστου που δεν χρησιμοποιεί άλλη γλώσσα με τους εγχώριους και διαφορετική με τους ξένους συνομιλητές του.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline