Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Ε.Ε. επιμένει για το 15% του ελλείμματος Καραμανλή

«H Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν σχολιάζει εθνικές δικαστικές διαδικασίες» δήλωσε ο Εκπρόσωπος της Μαργαρίτης Σχοινάς σε ερώτηση για το κατά πόσο η παραπομπή στη Δικαιοσύνη για τρίτη φορά της υπόθεσης του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέα Γεωργίου.


Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Γεωργίου είχε απαλλαγεί πρόσφατα, για δεύτερη φορά με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, ενώ η κάλυψη των δικαστικών του εξόδων ήταν προαπαιτούμενο για την έγκριση της δόσης ύψους 8,5 δισ. ευρώ από το Eurogroup.

Ο κ. Σχοινάς παρέπεμψε στις δηλώσεις που είχαν κάνει για το θέμα πέρυσι τρεις επίτροποι, ο Π. Μοσκοβισί, Μ. Τίσεν και ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής Β. Ντομπρόβσκις όπου είχαν τονίσει πως για την Επιτροπή και την Eurostat «είναι απόλυτα ξεκάθαρο ότι τα στοιχεία της Ελληνικής κυβέρνησης το 2010-2015 είναι απολύτως αξιόπιστα και με ακριβή τρόπο αναφέρθηκαν στην Eurostat».

Η Επιτροπή τότε καλούσε τις ελληνικές αρχές να αμφισβητήσουν ενεργά και δημοσίως την εσφαλμένη εντύπωση ότι τα δεδομένα έχουν υποστεί χειραγώγηση κατά την περίοδο 2010-2015 και να προστατεύσει την ΕΛΣΤΑΤ και το προσωπικό της από τέτοιους αβάσιμους ισχυρισμούς.

Πολυμέσα