Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ξεχνά τον Κανάρη,τον Μιαούλη, τον Κουντουριώτη, τον «Αβέρωφ»

Σε νέο προκλητικό παραλήρημα κατά της Ελλάδας προέβη ο ηγέτης των εθνικιστών στην Τουρκία και σύμμαχος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Ντεβλέτ Μπαχτσελί.

Ξεχνώντας ότι το Αιγαίο έγινε ο τάφος των Οθωμανών και Τούρκων από το 1821 μέχρι τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο (γιατί στον Β΄εναρμονίσθηκαν με του Ναζιστές) για το όλο το ναυτικό τους, με βαριές ήττες και χιλιάδες νεκρούς τους σε εκείνες τις θάλασσες. Όπως βεβαίως με μεγάλες ήττες και στη ξηρά από την Πελοπόννησο έως τη Μακεδονία-Θράκη,με το σταδιακό ξήλωμα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, με πρωτοβουλία της Ελλάδος αυτούς τους δύο αιώνες.

Ο ηγέτης των εθνικιστών, σε ομιλία του στη Σμύρνη, απόρησε για τις αντιδράσεις που προκάλεσε το προεκλογικό του σποτ, το οποίο παρουσίαζε την Κύπρο ως τουρκική γη: «Γιατί (σ.σ. προκλήθηκαν αντιδράσεις;). Επειδή δείχνει την Κύπρο ως τουρκικό έδαφος. Θα ρωτήσω αυτούς τους ανόητους και χοντροκέφαλους 'τι να κάναμε', 'πώς να τη δείχναμε;'. Το δηλώνω και το τονίζω: Η Κύπρος είναι τουρκική πατρίδα των Τούρκων και θα παραμείνει τουρκική».

Μάλιστα, συνεχίζοντας το παραλήρημά του, ο Μπαχτσελί είπε: «Η ελληνική κυβέρνηση που παίζει παιχνίδια με τα νησιά του Αιγαίου να γνωρίζει τα όριά της και να μην ξεχνάνε τι πέρασαν οι παππούδες τους στον βυθό της θάλασσας. Δόξα τω θεώ ζει η θέληση η οποία θα κάνει το ίδιο, θα κάνει το Αιγαίο τάφο τις ελπίδες των Ελλήνων. Και θα συνεχίζει να ζει μέχρι τέλους», ανέφερε ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί.

Πολυμέσα