Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  20:11:45

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ στηρίζει την Ελλάδα για την απέλαση των Ρώσων διπλωματών.

Τη στήριξή του Στέιτ Ντιπάρτμεντ στην απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να απελάσει δύο Ρώσους διπλωμάτες εξέφρασε η εκπρόσωπό του Χίθερ Νάουερτ.

Σε ανάρτησή της στο Twitter αναφέρει πως οι ΗΠΑ στέκονται δίπλα στην Ελλάδα που υπερασπίζεται την κυριαρχία της.
Η «Ελλάδα απέλασε δυο Ρώσους διπλωμάτες και απαγόρευσε την είσοδο στη χώρα σε ακόμη δύο, οι οποίοι προσπάθησαν να παρέμβουν στην πολιτική ζωή της χώρας. Στηρίζουμε την Ελλάδα που υπερασπίζεται την κυριαρχία της», έγραψε.

#Greece expelled two Russian officials and barred entry of two others for attempting to interfere in Greek politics. We support Greece defending its sovereignty. #Russia must end its destabilizing behavior.
— Heather Nauert (@statedeptspox) 12 Ιουλίου 2018

Η Ελλάδα αποφάσισε την απέλαση δύο Ρώσων διπλωματών και την απαγόρευση εισόδου στην Ελλάδα σε άλλους δύο για παράνομες ενέργειες κατά της εθνικής ασφάλειας. Σύμφωνα με την «Καθημερινή», τα μέτρα αποτελούν απάντησε σε παράνομες ενέργειες εντός της ελληνικής επικράτειας, οι οποίες συνιστούν παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις της Ελλάδας.

Εμμεση στήριξη Πάιατ

Ο αμερικανός πρέσβης Τζέφρι Πάιατ απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για την απέλαση των Ρώσων διπλωματών από την Αθήνα, είπε ότι είναι γνωστές οι απόψεις των ΗΠΑ γι' αυτά τα ζητήματα.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline