Τρίτη 16 Απριλίου 2024  19:09:06

Α. Μέρκελ: Η Ελλάδα να καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις

Μια ακόμα επίμονη, σταθερή αξίωση της. Όρος απαράβατος, στον οποίο δίνει σκληρό περιεχόμενο. Η Ελλάδα έχει την ευκαιρία για επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος, δήλωσε η καγκελάριος της Γερμανίας, 'Αγγελα Μέρκελ και ζήτησε από την Αθήνα να συγκεκριμενοποιήσει τις ήδη κατατεθειμένες προτάσεις της.


«Η Ελλάδα έχει υποβάλει τις πρώτες προτάσεις μεταρρυθμίσεων. Τώρα πρέπει αυτές οι προτάσεις να γίνουν συγκεκριμένες και να υπάρξει γι' αυτό συνεργασία με την ΕΚΤ, το ΔΝΤ και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή» δήλωσε η κ. Μέρκελ, μιλώντας νωρίτερα σήμερα σε συνέδριο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων στο Βερολίνο. «Σε αυτή τη βάση εύχομαι ένα καλό μέλλον για την Ελλάδα» πρόσθεσε η καγκελάριος και παρέπεμψε ρητά στις επιτυχίες της Ιρλανδίας, της Πορτογαλίας και της Ισπανίας.

Για να ξεπεραστεί η κρίση, συνέχισε η καγκελάριος, η Ευρώπη χρειάζεται ισχυρή και ανταγωνιστική οικονομία, και τόνισε ότι είναι σημαντικό «να είμαστε πρόθυμοι να συντονιστούμε περισσότερο σε ό,τι αφορά την οικονομική μας πολιτική». Εκτός από τη δημοσιονομική εξυγίανση, είναι σημαντική και η ενίσχυση της οικονομικής ένωσης, επισήμανε η κ. Μέρκελ και πρόσθεσε ότι η νομισματική ένωση δεν θα ήταν εφικτή χωρίς μια οικονομική ένωση, ενώ ανέδειξε τη σημασία της ανάπτυξης στη μάχη κατά της ανεργίας. «Η Ευρώπη χρειάζεται μια μεγάλη ανάσα προκειμένου να αφήσει την κρίση εντελώς πίσω» κατέληξε.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline