Σάββατο 20 Απριλίου 2024  02:00:51

Κόντρα στο λόμπυ της δραχμής

Βαριές κατηγορίες κατά της συγκυβέρνησης και τη δραματική πορεία της οικονομίας της χώρας, εξαπέλυσε ο Ανδρέας Λοβέρδος στην εκπομπή Ακραίως στον ΣΚΑΪ.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ «λόμπι της δραχμής» με ανάλογους σκοπούς και επιδιώξεις σε βάρος της χώρας
Ο κ. Λοβέρδος εξήγησε πως αυτή τη στιγμή υπάρχουν «δύο θέματα: Να σκεφτεί κανείς ποιες είναι οι συνέπειες. Ο ένας δρόμος είναι να συνεχίσει το δρόμο της Ευρώπης και της ασφάλειας.
Το όχι είναι πορεία προς τη δραχμή. Απροκάλυπτα φανερά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ το λόμπι της δραχμής».

Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση έχει πρόσφατη λαϊκή εντολή και σημείωσε: «Δεν έχει νόημα τώρα το δημοψήφισμα και να θες να επιβεβαιώσεις τη λαϊκή εντολή. Το όχι δεν θα αλλάξει τη στάση των εταίρων. Δεν συγχωρείται άγνοια σε κανένα μέλος του ΣΥΡΙΖΑ. Θέλουν λαϊκή έμμεση νομιμοποίηση για να πάνε τη χώρα στη δραχμή.

Το δημοψήφισμα είναι μέσο δημοκρατίας προφανώς. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρέπει να δει το βασικό σκέλος του δημοψηφίσματος. Να δει αν υποκλέπτεται η απάντηση. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει ευθύνη. Αν υπογράψει έχουμε μπροστά μας μία κρίσιμη εβδομάδα.
Το ερώτημα είναι «θέλεις να είσαι υγιής ή άρρωστος»; Το ερώτημα υποκλέπτεται».

O κ. Λοβέρδος υπογράμμισε στη συνέχεια: "Η χώρα είναι σε μεγάλο κίνδυνο. Την οδήγησε ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνησή του. Το ερώτημα εκμαιεύει την απάντηση. Εχεις χρήματα να του δώσεις; Δεν έχεις. Πάμε σε δημοψήφισμα που δεν έχει ερώτημα. Η μόνη νομιμοποίηση του ερωτήματος είναι η διέξοδος προς τη δραχμή. Η απάντηση είναι έξω από το ερώτημα, στο δημοψήφισμα".
Εξηγώντας, στη συνέχεια, για τον όρο "πραξικόπημα, είπε: "Είναι βαρύς όρος το πραξικόπημα και σας «λέει» ότι εκμαιεύεις την απάντηση. Είναι ναπολεόντια σε αυτή την περίπτωση το δημοψήφισμα".

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline