Παρασκευή 19 Απριλίου 2024  12:42:28

Φώφη και Θεοδωράκης σε ανταγωνισμό πλέον

Απέρριψε την πρόταση συνεργασίας ο Θεοδωράκης και επέλεξε σκληρό ροκ εν όψει συνεδρίου. "Το γαρ πολύ της θλίψεως" απαντά η Χαριλάου Τρικούπη, " Το ΠΑΣΟΚ (νομίζει ότι) επιστρέφει" ανταπαντά το Ποτάμι. Το παρασκήνιο της σύγκρουσης.

Αντί συνεργασίας για τη δημιουργία του πολυσυζητημένου τρίτου πόλου, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι οδηγούνται σε σύγκρουση με αιχμές περί διαπλοκής και σκληρές φράσεις.

Ο πρόεδρος του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης όχι μόνο απέρριψε την πρόσκληση της Χαριλάου Τρικούπη σε συνεργασία, αλλά επιλέγει σκληρό ροκ εν όψει του συνεδρίου του κόμματος του, το οποίο όπως έχει πει επιθυμεί να κρατήσει αυτόνομο.
Στο πλαίσιο αυτό στη χθεσινή του ομιλία στην κοινοβουλευτική ομάδα συνέδεσε το ΠΑΣΟΚ με μεγαλοκαναλάρχες, εργολάβους και μεγάλα συμφέροντα, προκαλώντας την έντονη αντίδραση της Χαριλάου Τρικούπη.

"Είναι κρίμα ένα κόμμα να μη μπορεί να πάρει τα σωστά μηνύματα από το εκλογικό αποτέλεσμα. Να μη μπορεί να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Ως φαίνεται το «γαρ πολύ της θλίψεως (και της αμηχανίας) γεννά παραφροσύνην». Κατά τα άλλα για τους αφορισμούς και τις επιθέσεις ισχύει το «εξ ιδίων κρίνουν τα αλλότρια»", απάντησε ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ Παύλος Χρηστίδης.
"Σας θυμίζει κάτι το ύφος; Είναι το ΠΑΣΟΚ που (νομίζει ότι) επιστρέφει", ανταπάντησε δηκτικά το Ποτάμι.

Η επιλογή της πόλωσης από την πλευρά του Ποταμιού έχει προκαλέσει εκνευρισμό στο ΠΑΣΟΚ. Στη Χαριλάου Τρικούπη προφανώς ανέμεναν μετά και τη δήλωση του επικεφαλής της ομάδας των σοσιαλιστών στο Ευρωκοινοβούλιο Τζιάνι Πιτέλα, ο οποίος όρισε ως εκφραστές της σοσιαλδημοκρατίας στην Ελλάδα ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι, αλλαγή στάσης από τον κ.Θεοδωράκη, ο οποίος όμως σπεύδει να προκαταλάβει τη θέση του κόμματος του εν όψει και του συνεδρίου στο οποίο δεν αποκλείεται να τεθεί και ζήτημα ηγεσίας.

Το Ποτάμι φυσικά από την πλευρά του εκτιμά ότι δεν έχει λόγο να ενσωματωθεί ουσιαστικά στο ΠΑΣΟΚ, μη πιστεύοντας τις υποσχέσεις της Φώφης Γεννηματά για αυτονομία κομμάτων που θα ενταχθούν στη Δημοκρατική Συμπαράταξη.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline