Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  22:44:04

Ατζούν Ιλίτζαλι: Συναντήθηκα με τον Αλ. Τσίπρα

Δεν ήταν συνάντηση στο διάδρομο όπως είπε η κ. Γεροβασίλη, αλλά κανονική συζήτηση και κατ΄αρχήν συμφωνία. Το επιβεβαιώνουν άλλωστε τα φωτογραφικά στιγμιότυπα από το στάδιο της Κωνσταντινούπολης μαζί με τον Τούρκο πρωθυπουργό και τον κολλητό του φιλόδοξο μιντιάρχη.

Επιβεβαιώνει συνάντηση με τον πρωθυπουργό ο Τούρκος καναλάρχης Ατζούν Ιλίτζαλι, ο οποίος τονίζει ότι εξέφρασε στον Αλέξη Τσίπρα το ενδιαφέρον του για να επενδύσει στην Ελλάδα και μάλιστα, εκείνος του υπέδειξε τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, στον οποίο θα μπορεί να έχει δικαίωμα συμμετοχής.

Σε συνέντευξή του στον Ελεύθερο Τύπο, ο ιδιοκτήτης του TV8, κ. Ιλίτζαλι αν κι επισημαίνει ότι δεν μπήκαν σε λεπτομέρειες, ωστόσο αφήνει να εννοηθεί ότι ο χρόνος επαρκούσε, για να συζητήσει με τον κ. Τσίπρα το επιχειρηματικό του σχέδιο αλλά και να έχει μια εικόνα για τον χαρακτήρα του πρωθυπουργού.

Να υπενθυμίσουμε πως όταν το θέμα της συνομιλίας τους ήρθε στη δημοσιότητα, η κυβερνητική εκπρόσωπος Ολγα Γεροβασίλη δήλωσε ότι η συνάντηση έγινε σε... διάδρομο στις 17 Νοεμβρίου του 2015, έπειτα από τον φιλικό ποδοσφαιρικό αγώνα Τουρκία-Ελλάδα, σε μία προσπάθεια υποβάθμισης του ζητήματος, το οποίο πήρε διαστάσεις στον Τύπο.

Ο Τούρκος καναλάρχης επανέρχεται, μέσω της νέας του συνέντευξης, επαναλαμβάνοντας πως «ισχύει το ενδιαφέρον» του, ότι θέλει να μπει στην ελληνική αγορά και πως εμπιστεύεται την Ελλάδα και την οικονομία της:

«Θέλουμε να μπούμε στην ελληνική αγορά. Εμπιστεύομαι την Ελλάδα. Εμπιστεύομαι την ελληνική οικονομία δηλαδή και πρόθεσή μας είναι να επενδύσουμε στην Ελλάδα. Ετοιμαζόμαστε βέβαια για το διαγωνισμό, δεν ξέρουμε πόσο καιρό θα πάρει η διαδικασία αυτή. Στον τηλεοπτικό τομέα έχουμε φτάσει ως εταιρία σε πολύ καλό επίπεδο και στόχος μας είναι να δείξουμε στην Ελλάδα τις ικανότητές μας».

Ο Ελεύθερος Τύπος επισημαίνει ότι Ατζούν Ιλίτζαλι τους είπε πως δεν έχει στόχο να προβάλλει ειδήσεις στο τηλεοπτικό δίκτυο, το οποίο θα αγοράσει και επιβεβαιώνει τη συνομιλία του με τον Αλέξη Τσίπρα:

«Ναι, το ξέρουν όλοι ότι συναντηθήκαμε. Βέβαια δεν μπήκαμε σε λεπτομέρειες, δεν αναλύσαμε το θέμα, αλλά του εκφράσαμε το ενδιαφέρον μας. Κι εκείνος μας ανέφερε πως θα γίνει ένας διαγωνισμός με διαφάνεια και θα έχουμε δικαίωμα να συμμετάσχουμε. Ο Αλέξης Τσίπρας είναι ένας θετικός, χαμογελαστός και θερμός άνθρωπος. Είχα την ευκαιρία να συναντηθώ μαζί του, αλλά ας μη βγάλουμε διαφορετικά συμπεράσματα. Γιατί ο Ελληνας πρωθυπουργός να είναι αρνητικός; Δεν υπάρχει κάτι αρνητικό στο όλο θέμα».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline