Παρασκευή 19 Απριλίου 2024  15:59:13

Πίσω στον Μητσοτάκη

Πάνε 25 χρόνια όταν ο τότε Πρωθυπουργός Κώστας Μητσοτάκης και ο τότε υπουργός Οικονομίας Στέφανος Μάνος αποφάσισαν να ιδιωτικοποιήσουν τα κρατικά λεωφορεία, τις αστικές συγκοινωνίες.

Σφοδρή αντίδραση του ΠΑΣΟΚ, που τότε διήγε την περίοδο της τυφλής αντίθεσης γεμάτης βίαια επεισόδια, με άθλιους " Κολλάδες συνδικαλιστές και με χρήση των μεθόδων πολιτικής συκοφαντίας, (που τελειοποίησε ο Γιωργάκης Παπανδρέου ως αντιπολιτευόμενος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ).

Τελικά, η ιδιωτικοποίηση δεν προχώρησε, αν και αφορούσε επαγγελματίες οδηγούς που έγιναν ιδιοκτήτες μισού λεωφορείου. Σήμερα, οι αστικές συγκοινωνίες έγιναν ώριμο αίτημα της ανάγκης, με αποτέλεσμα το ξεχαρβάλωμα τους να οδηγήσει την Αριστερή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να ιδιωτικοποιήσει όλες. Λεωφορεία, τραμ, Ηλεκτρικός. Διορατικός και τολμηρός ο Κ. Μητσοτάκης εμποδίστηκε τότε από τους τραμπούκους του Α. Παπανδρέου αλλά ο χρόνος δικαίωσε τις ιδέες και τις επιλογές του. Όμως το Κράτος έχασε από τότε τεράστια χρήματα με τα ελλείμματα στις αστικές συγκοινωνίες.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline