Τρίτη 23 Απριλίου 2024  22:59:52

Το σκληρό σχέδιο Σόιμπλε για Ε.Ε. και Brexit

Να μη τραβήξουν σε χρόνο οι διαπραγματεύσεις, γιατί μια τέτοια τακτική διευκολύνει όσους θέλουν να πιέσουν για νέα αιτήματα αποχώρησης (ακόμα και ως επικεφαλής κομμάτων).

Επιπλέον μια τέτοια χαλαρή τακτική, αργόσυρτη, που μπορεί λέει να φτάσει και τα δύο χρόνια συνολικά διευκολύνει την Αγγλία και τη διπλωματία της να τραβάει σε χρόνο τις συζητήσεις και να επιτυγχάνει ανοχές. Προσβλητική τακτική για το σύνολο της Ε.Ε.και την ηγεσία της. Πρέπει τις αρνητικές συνέπειες της προσβλητικής αποχώρησης, πρέπει να τις νοιώσουν το συντομώτερο οι Αγγλοι.

Κατά συνέπεια σταθερότητα και ταχύτητα στην εκκαθάριση της όλης υπόθεσης της Αγγλίας, χωρίς υποχωρήσεις και συμβιβασμούς.

Σύμφωνα με το σχέδιο δεν θα επιτραπεί "κανένας αυτοματισμός" προκειμένου να έχει η Μ. Βρετανία "πρόσβαση στην ενιαία / εσωτερική αγορά της Ε.Ε.". Εάν μπορούσε να απολαμβάνει στο μέλλον εκτεταμένα πλεονεκτήματα χωρίς να είναι μέλος της Ε.Ε. αυτό θα μπορούσε να βρει μιμητές κάτι που το Βερολίνο δεν επιθυμεί σε καμία περίπτωση

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline