Παρασκευή 19 Απριλίου 2024  22:10:15

Ν. Μούγιαρης: Ενώνοντας τον Ελληνισμό.

Πριν από τέσσερα χρόνια, και αφού δεν βρήκε ανταπόκριση από φίλους και άλλους εύπορους Ελληνοαμερικανούς, αποφάσισε να προχωρήσει μόνος του.

"Δεν με φοβίζουν τα δύσκολα, επειδή ως επιχειρηματίας ξέρω ότι άμα αγαπάς κάτι και έχεις πάθος γι αυτό, οι πιθανότητες να πετύχεις είναι πολλές. Τα νέα παιδιά με έκαναν να πιστέψω ότι αξίζει τον κόπο. Δεν κατηγορώ τους φίλους που δεν ανταποκρίθηκαν τότε. Γιατί όπως προανέφερα δεν υπήρχε τέτοιο προηγούμενο στην ελληνική διασπορά.

Έτσι, ο Ν. Μούγιαρης Ελληνοαμερικανός επιχειρηματίας δημιούργησε το HALC ( Hellenic American Leadership Council ) που σήμερα ακολουθούν στο Ίντερνετ 55.000 άνθρωποι. Έχει στείλει ένα εκατομμύριο μηνύματα στον Λευκό Οίκο στο Στεϊτ Ντιπάρτμεντ, στο Κογγρέσο και στον ΟΗΕ, και έχει συμβάλει στην απόσυρση, απόρριψη η τροποποίηση νόμων, ενώ πέρα από τις πολιτικές παρεμβάσεις, το HALC έχει αναγκάσει εφημερίδες και περιοδικά να διορθώσουν δημοσιεύματα που αφορούν την Ελλάδα και την Κύπρο, ενώ ενισχύει την ανθρωπιστική οργάνωση Παιδικά Χωριά SOS. " Όσοι δουν αυτά που κατάφεραν τέσσερα άτομα, όλοι επαγγελματίες, μπορούν να φανταστούν τι μπορεί να κάνουν 40 ή 400. Τα μισά έξοδα καλύπτονται πλέον από τις συνδρομές των μελών μας, που είναι γιατροί, δικηγόροι, καθηγητές πανεπιστημίων και επιχειρηματίες.

Άλλοι δίνουν 5 δολλάρια, άλλοι 10, 20 και περισσότερα τον χρόνο". Η ελπίδα και το όραμά του; " Αν είμαστε οργανωμένοι, με τρεις ή τέσσερις οργανώσεις σαν το HALC, και υπήρχε κοινή δράση, θα βοηθούσαμε σημαντικά ως Διασπορά. Ίσως πάρει χρόνια, άλλα πρέπει να μπορεί να γίνει. Το χρωστάμε στις νέες γενιές".

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline