Παρασκευή 19 Απριλίου 2024  23:56:12

Ένας πρώην υπουργός του Σημίτη, για το Σύνταγμα

Το Μαξίμου έδειξε να βιάζεται για το θέμα αυτό τον Ιούνιο-και την αποτυχία πολιτικής ηγεμονίας με την απλή αναλογκή΄ χαλάρωσε. Δεν το προωθεί καθόλου, σχεδόν αδιαφορεί. Απόδειξη ότι δεν έκσνε ούτε μια αναφορά στη ΔΕΘ στις δύο ομιλίες του ο Πρωθυπουργός.

Πάντως η πρώτη επιλογή είναι καλή, ευρύτερα αποδεκτή..Ο πρώην υπουργός των κυβερνήσεων Σημίτη, ομότιμος καθηγητής της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Μιχάλης Σταθόπουλος, είναι σύμφωνα με πληροφορίες βασικός υποψήφιος για τη θέση του προέδρου της επιτροπής, που θα διεξάγει το δημόσιο διάλογο για τη συνταγματική αναθεώρηση.

Φαίνεται πως στο Μαξίμου αναζητούν ένα πρόσωπο κοινής αποδοχής για αυτή τη θέση, για την οποίο εφέρετο να προορίζεται αρχικά ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, ο οποίος όμως έχει μπροστά του την κρίσιμη δεύτερη αξιολόγηση που περιλαμβάνει τα εργασιακά (αύριο ο κ.Κατρούγκαλος συναντάται με τους θεσμούς).

Έτσι η βασική σκέψη προσανατολίζεται στον κ.Σταθόπουλο ως ένα πρόσωπο έξω από τα κομματικά στεγανά του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο θα αναλάβει το διάλογο που αναμένεται να ξεκινήσει το αμέσως επόμενο διάστημα με στόχο την ευρύτερη δυνατή συμμετοχή.
Αυτό που εκκρεμεί για να ανακοινωθεί η τελική επιλογή, είναι η συνάντηση της επιτροπής που "έτρεχε" μέχρι τώρα το θέμα με τον Αλέξη Τσίπρα.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline