Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  11:22:12

Σε υψηλή θέση στην Κυβέρνηση Μητσοτάκη ο Παναγιώτης Πικραμμένος

Δεν αποκλείεται να αναλάβει αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Δικαιοσύνης. Υπήρξε υπηρεσιακός Πρωθυπουργός μεταξύ εκλογών Μαΐου-Ιουνίου 2012. Θα περιληφθεί στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας.

Παράλληλα με την εκτεταμένη ανανέωση σε νέα πρόσωπα από τον επαγγελματικό, κοινωνικό και επιστημονικό χώρο υπάρχει αναζήτηση για δοκιμασμένα πρόσωπα της δημόσιας ζωής, με κύρος και αξιοπιστία. Ανάμεσά τους είναι ο Παναγιώτης Πικραμμένος, υπηρεσιακός Πρωθυπουργός στο μεσοδιάστημα μεταξύ των εκλογών του Μαΐου και του Ιουνίου του 2012, ο οποίος ήδη αποτελεί ειδικό συνεργάτη και σύμβουλο του Προέδρου της ΝΔ.

Άνθρωπος καλλιεργημένος, με μεγάλη κοινωνική αποδοχή, διεθνείς διασυνδέσεις, εργατικός και αποτελεσματικός, πολύ χαμηλών τόνων, ο κ. Πικραμμένος κατά τους τελευταίους μήνες αποτελεί επίλεκτο «εξ απορρήτων» του κ. Μητσοτάκη και πρόσωπο βαρύνουσας γνώμης.

Και μπορεί ο Τάκης Θεοδωρικάκος αυτή τη στιγμή να είναι ο κεντρικός μοχλός στο κομματικό σύστημα της Ν.Δ., καθώς είναι επικεφαλής της επικοινωνίας και της στρατηγικής του κόμματος και να έχει το βασικό λόγο σε πολλές κινήσεις και πρωτοβουλίες του κ. Μητσοτάκη, αλλά ο κ. Πικραμμένος είναι το πρόσωπο που έχει τη βαθιά γνώση των θεσμικών λειτουργιών, σε ένα τομέα όπου οι δυσλειτουργίες λ.χ στο χώρο της Δικαιοσύνης αλλά και των ανεξάρτητων αρχών είναι μεγάλες, ενώ εκκρεμεί η αναθεώρηση του Συντάγματος, που καρκινοβατεί από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Το γεγονός ότι ο κ. Πικραμμένος συμμετείχε στο «μυστικό δείπνο» που αποκάλυψαν «Τα Νέα» και διοργανώθηκε από τον κ. Μητσοτάκη στην οικία του στην Κηφισιά πριν από τα Χριστούγεννα, μαζί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και τον Διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, είχε την ιδιαίτερη σημασία του.

Για όσους παρατηρούν τα σημάδια, θα ενθυμούνται ότι πριν μερικούς μήνες, στο Αγιον Όρος κατά την προσκυνηματική επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη, είχε μαζί του, τους στενούς του συνεργάτες, Μακάριο Λαζαρίδη (διευθυντή του γραφείου τύπου της ΝΔ) και Κώστα Τσιάρα (γραμματέα της Κ.Ο.της Ν.Δ.), ενώ μαζί τους ήταν και ο κ. Πικραμμένος.

Τότε, ελάχιστοι αντελήφθησαν την, όντως, διακριτική παρουσία του κ. Πικραμμένου, ενός προσώπου που τιμά και σέβεται ο πρόεδρος της ΝΔ και έχει στενή επαφή με την οικογένεια Μητστοτάκη.

Και δεν ήταν η μόνη κοινή τους παρουσία... Λέγεται ότι ο κ. Πικραμμένος είναι ο απόλυτος ισορροπιστής, δεν είναι «κολλητός» με κανέναν, δεν συμμετέχει σε κομματικά όργανα, ούτε σε παιχνίδια ίντριγκας. Απλά είναι απολύτως πιστός και αφοσιωμένος στον πρόεδρο της Ν.Δ., ενώ σημαντικό στοιχείο είναι η διαχρονικά άριστη σχέση του με την οικογένεια Μητσοτάκη και κυρίως με τον επίτιμο πρόεδρο, Κωνσταντίνο Μητσοτάκη.

Λόγω του γεγονότος ότι δεν έχει προσωπικές φιλοδοξίες, κρίθηκε ως απόλυτα χρήσιμος για τον κ. Μητσοτάκη που φαίνεται ότι τον εμπιστεύεται απόλυτα σε πολλά κρίσιμα πολιτικά και στρατηγικά ζητήματα. Και αυτή η στενή σχέση του προέδρου της Ν.Δ.με τον κ. Πικραμμένο θα συνεχιστεί και εάν όλα εξελιχθούν ομαλά και γραμμικά για τον κ. Μητσοτάκη θα τον έχει σε κομβική θέση δίπλα του στο Μέγαρο Μαξίμου και στην κυβέρνησή του. Καταρχήν στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας ως κορυφαία επιλογή και στην συνέχεια στο κυβερνητικό σχήμα ως αντιπρόεδρος κ

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline