Τρίτη 16 Απριλίου 2024  09:49:15

«Δεν βλέπω έξοδο στις αγορές πριν το 2020»

Παραμένει βαθύτατα απαισιόδοξος για τερματισμό της κρίσης, πολύ περισσότερο για ανακαμψη από την κρίση. Δεν βλέπει έξοδο της Ελλάδας στις αγορές πριν από το 2020 ο πρώην εκπρόσωπος της χώρας μας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, Αθανάσιος Κατσάμπας όπως δήλωσε ο ίδιος στον ΣΚΑΪ.

«Η Ελλάδα δεν περνά μία κρίση, περνά μία μακροχρόνια περίοδο προσαρμογής. Δεν είναι εύκολη και δεν θα περάσει εύκολα η κρίση», είπε ο κ. Κατσάμπας. Την βλέπει να διαρκέσει τουλάχιστον έως το έτος 2220, δηλαδή να συμπληρώνονται πάνω από 10-11 χρόνια από την εποχή των Μνημονίων.

Στην πράξη η εκτίμηση του κ. Κατσάμπα σημαίνει πως η χώρα μας θα χρειαστεί επιπλέον στήριξη από τους εταίρους της για την περίοδο μετά το 2018, καθώς δεν θα έχει τη δυνατότητα να αυτοχρηματοδοτηθεί μέσω δανεισμού από τις αγορές.
Πρόσθεσε δε πως όλα μπορούν να επιταχυνθούν αν έχουμε ένα γενναίο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων και ιδιωτικοποιήσεων μέχρι το 2018.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline