Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  01:10:47

Βουλή: Εκδήλωση αφιερωμένη στο έργο της Αμαλίας Φλέμινγκ

Εκδήλωση αφιερωμένη στη μνήμη και το έργο της Αμαλίας Φλέμινγκ, διοργανώνει το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, στο πλαίσιο του κύκλου εκδηλώσεων «Πρόσωπα άξια τιμής» και με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 50 χρόνων από την επιβολή της δικτατορίας.

Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στην αίθουσα εκδηλώσεων της Βουλής των Ελλήνων επί της οδού Αμαλίας 22-24 (είσοδος από την οδό Σουρή) την Τρίτη 25 Απριλίου 2017 και ώρα 18.30 με ελεύθερη είσοδο.

Για την σπουδαία επιστήμονα και αγωνίστρια, η οποία ανέπτυξε έντονη αντιδικτατορική δράση για την οποία συνελήφθη το 1971, βασανίστηκε και καταδικάστηκε από το έκτακτο στρατοδικείο Αθηνών αλλά αφέθηκε ελεύθερη και απελάθηκε λόγω του αντίκτυπου που είχε η φυλάκισή της διεθνώς, θα μιλήσουν: ο Γιώργος Ρωμαίος, δημοσιογράφος-συγγραφέας, για την αντιδικτατορική δράση της, ο Μπάμπης Σαββάκης, MD PhD, ομότιμος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και τ. πρόεδρος ΕΚΕΒΕ «Αλέξανδρος Φλέμιγκ», για το όνειρο της Αμαλίας Φλέμινγκ που έγινε πραγματικότητα, δηλαδή το Ερευνητικό Κέντρο Βιοϊατρικών Επιστημών «Αλέξανδρος Φλέμιγκ», ο Γεράσιμος Νοταράς, επικεφαλής του Ιστορικού Αρχείου της Εθνικής Τράπεζας, για την Αμαλία Φλέμινγκ ως άνθρωπο και ως αγωνίστρια, η Έλσα Ροκοφύλλου, πρόεδρος του Ελληνικού Ιδρύματος Βασικής Βιολογικής Έρευνας «Αλέξανδρος Φλέμιγκ», για την πορεία της Αμαλίας Φλέμινγκ ως υπερασπίστριας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της αξιοκρατίας.

Την εκδήλωση θα συντονίσει ο καθηγητής Παύλος Σούρλας, γενικός γραμματέας του Ιδρύματος της Βουλής.

Η Αμαλία Φλέμινγκ είχε εκλεγεί βουλευτής Επικρατείας το 1977 και βουλευτής Α' Αθηνών το 1981 και το 1985 με το ΠΑΣΟΚ, ενώ διαφώνησε με τον Ανδρέα Παπανδρέου για τις διαγραφές στελεχών της Δημοκρατικής Άμυνας και του ΠΑΚ από το ΠΑΣΟΚ. Διετέλεσε ακόμα αντιπρόσωπος της Ελλάδας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline