Τετάρτη 24 Απριλίου 2024  09:39:27

Ηθικός αυτουργός ο Κοντονής

Η Κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έκαναν καμία δήλωση καταδίκης για τις καταστροφές σε 67 καταστημάτων στον πιο εμπορικό δρόμο της Αθήνας Στο όνομα της μη αποφυλάκισης της αναρχικής Ηλιάνας, που υποστήριξε με καταγγελίες κατά της Δικαιοσύνης ο Πρωθυπουργός και δεκάδα υπουργών.

Η ΝΔ ήταν ξεκάθαρη. «.Εκφράζω την αγανάκτησή μου για τις καταστροφές στην οδό Ερμού. Αρκετά πια με τους γνωστούς άγνωστους, που σε κάθε αφορμή καταστρέφουν περιουσίες και μένουν ατιμώρητοι. Στο θεσμικό κατήφορο που σπρώχνει η Κυβέρνηση τη χώρα, καλώ όλους τους δημοκρατικούς πολίτες να σταθούν απέναντι», τόνισε σε δήλωσή του ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Ηθικό αυτουργός των επεισοδίων ο Κοντονής»

Είχε προηγηθεί σκληρή ανακοίνωση της Πειραιώς, που χαρακτηρίζει τον υπουργό Δικαιοσύνης, Σταύρο Κοντονή «ηθικό αυτουργό» των χθεσινών επεισοδίων, μετά τη χθεσινή τοποθέτησή του στη Βουλή.

«Είναι προφανές ότι τα χθεσινοβραδινά επεισόδια, βανδαλισμοί και καταστροφές στο κέντρο της Αθήνα από κουκουλοφόρους και μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου έχουν ηθικό αυτουργό, που δεν είναι άλλος από τον Υπουργό Δικαιοσύνης, κ. Σταύρο Κοντονή», σχολιάζει χαρακτηριστικά η ΝΔ ενώ προσθέτει πως «για μια ακόμη φορά, ο Υπουργός Δικαιοσύνης με την παρέμβασή του σε απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολής Αθηνών υπερέβη τα όρια και, με τη συμπεριφορά του αυτή, απλά ρίχνει λάδι στη φωτιά».

«Μια νέα επίθεση της Κυβέρνησης εναντίον της Δικαιοσύνης δεν αποτελεί είδηση. Είναι πλέον καθημερινή συνήθεια πολλών στελεχών της. Είναι, όμως, η πρώτη φορά που Υπουργός Δικαιοσύνης εκφράζει από το βήμα της Βουλής την έντονη δυσαρέσκειά του για μία δικαστική υπόθεση και προεξοφλεί νέα εκδίκασή της, με άλλη σύνθεση του Δικαστηρίου», σημειώνεται ακόμη.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline