Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  12:15:43

Ο Σκουρλέτης και οι χαμένες προσδοκίες

Το κλίμα για τη βέβαιη, αναπόφευκτη « ήπια προσαρμογή» σε σχέση με τις άλλες, «κωλοτούμπα», είχαν φροντίσει να το προετοιμάσουν υπουργοί και κυβερνητικά στελέχη τις τελευταίες μέρες με δημόσιες δηλώσεις και συνεντεύξεις τους.

Ο κ. Σκουρλέτης παραδέχθηκε ότι «δεν μας περιμένει ο Παράδεισος μετά τον Αύγουστο...», κάτι ανάλογο και εξ' ίσου ρεαλιστικό ανέφερε και ο κ. Σταθάκης, ενώ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός κ. Νίκος Ξυδάκης, σε ραδιοφωνική συνέντευξή του είπε πολύ προσεκτικά ότι απλώς «μετά τον Αύγουστο, θα σταματήσει η ασφυκτική εποπτεία των δανειστών, δεν θα έχουμε την απόλυτη χαλάρωση και παραμένουν οι γενικοί καταναγκασμοί της Ευρωπαϊκήw Ένωσης και οι ειδικοί καταναγκασμοί του υπερχρεωμένου κράτους».

Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτή η αλλαγή «στόχευσης» (και παραμυθίας της κοινής γνώμης...) από κυβερνητικής πλευράς, συμφωνήθηκε μετά από εισηγήσεις στενών συνεργατών του προς τον κ. Τσίπρα αλλά και... επανεξέτασης των σεναρίων που είχαν πέσει στο τραπέζι περί πιθανής πρόωρης προσφυγής στις κάλπες αμέσως μετά την «καθαρή έξοδο» από το μνημόνιο τον Αύγουστο, ώστε να μπορεί να χρησιμοποιήσει το «τέλος των μνημονίων» ο ΣΥΡΙΖΑ ως προεκλογικό δέλεαρ.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline