Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τόσκας: Δεν υπάρχει άβατο στα Εξάρχεια

Tην ίδια ώρα, που κατηγορούσε τη ΝΔ για υπερβολές σχετικά με την κατάσταση ανομίας και βίας από τους αναρχικούς και αντιεξουσιαστές ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας πήγε να κάνει το άσπρο μαύρο, λέγοντας ότι οι καταγγελίες περί αβάτου των Εξαρχείων είναι ... «αβάσιμες υπόνοιες».

Και μάλιστα, σε μία περίοδο που βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών μετά την επιστολή 400 κατοίκων που περιγράφουν την ανομία που επικρατεί έξω αό τα σπίτια τους.

Απαντώντας στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο κ. Τόσκας παρουσίασε τα Εξάρχεια ως μια μάλλον αστυνομοκρατούμενη περιοχή. Όπως υποστήριξε, «διενεργούνται -σε καθημερινή βάση και καθ' όλο το 24ωρο-στοχευμένοι και συστηματικοί έλεγχοι,αλλά και εξειδικευμένες δράσεις (πεζές-εποχούμενες περιπολίες, εξορμήσεις, συγκρότηση συνεργείων-ομάδων ελέγχου), αφενός μεν για την αποτελεσματική διαχείριση κάθε μορφής παραβατικότητας, στο πλαίσιο αναβάθμισης του επιπέδου της εμφανούς αστυνόμευσης, αφετέρου δε για τη διαμόρφωση των κατάλληλων συνθηκών ασφαλείας για τους πολίτες».