Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  01:47:33

Γεωργιάδης κατά Γεροβασίλη: Εμείς θα απολύσουμε τους γ.γ. που επιλέγετε

Σκληρή «κόντρα» σημειώθηκε στην Βουλή κατά την συζήτηση επερώτησης της ΝΔ μεταξύ του αντιπροέδρου του κόμματος Αδ. Γεωργιάδη και της υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγας Γεροβασίλη, με φόντο την διαδικασία επιλογής των γενικών γραμματέων των υπουργείων.

Ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε ευθέως πως όταν η ΝΔ γίνει κυβέρνηση θα προχωρήσει στην απόλυσή τους καταγγέλλοντας ότι η κυβέρνηση, βλέποντας από τις δημοσκοπήσεις ότι θα υποστεί συντριβή στις εκλογές, «μεθοδεύει φεύγοντας να αφήσει σε όλα τα υπουργεία με θητεία γενικούς γραμματείς, για να τα ελέγχει και να εμποδίζει την εφαρμογή του πολιτικού σχεδίου της επόμενης κυβερνήσεως και να δημιουργεί καθημερινά προβλήματα, τα οποία θα φορτώνεται η επόμενη κυβέρνηση».

Μάλιστα ο ίδιος δεν δίστασε να στραφεί και κατά των ευρωπαϊκών θεσμών λέγοντας ότι κάνουν τα χατίρια στον Αλ. Τσίπρα σε ανταπόδοση όσων έχει κάνει εκείνος: «Τόσα χατίρια τους κάνει, να μην κάνουν κι αυτοί κανένα χατίρι; Ό,τι θέλουν, "ναι" τους λέει. Να μην του κάνουν και κανένα χατίρι κι αυτοί;». «Να το καταλάβουν στην τρόικα και στην Κομισιόν που κάθε άλλο παρά άγιοι είναι», είπε ο κ. Γεωργιάδης ενώ απευθυνόμενος προς τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τους είπε: «Τώρα γίνατε οι αγαπημένοι τους. Από το go back κυρία Μέρκελ, έχετε γίνει μαντάμ Μέρκελ ό,τι προαιρείσθε». Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ αμφισβήτησε την διαδικασία επιλογής λέγοντας μάλιστα ότι θα ακυρωθεί, όπως και οι γενικοί γραμματείς που θα επιλεγούν «θα απολυθούν, τελεία και παύλα». Κι επισήμανε ότι η διαδικασία θα γίνει εξ αρχής και θα είναι εξ ολοκλήρου από τον ΑΣΕΠ χωρίς ο υπουργός να έχει κανέναν λόγο στην επιλογή.

«Νας απειλείτε ότι όταν έρθετε θα τους απολύσετε. Έχετε μια εμμονή με τις απολύσεις. Απολύστε, λοιπόν», τα απάντησε η υπουργός σχολιάζοντας ότι η ΝΔ επαναλαμβάνει ένα αφήγημα «ανεξάρτητα από την πραγματικότητα». Όπως είπε χαρακτηριστικά, «οι γενικοί γραμματείς ήταν πολιτικά πρόσωπα». «Αυτό σημαίνει ότι η κυβέρνηση σήμερα δεν έχει αυτόν που θέλει. Γιατί λοιπόν να βάλει διαδικασία επιλογής; Γιατί δεν το αφήναμε έτσι όπως ήταν αφού δεν μας το επέβαλε κανένα μνημόνιο; Σήμερα ο κάθε υπουργός έχει τον γενικό γραμματέα που θέλει. Γιατί το αλλάζουμε σήμερα εμείς αυτό;», διερωτήθηκε για να επισημάνει ότι αυτή η κυβέρνηση σε αντίθεση με τις πρακτικές του παρελθόντος καθιερώνει αξιοκρατικούς κανόνες στο Δημόσιο.

«Οι προκηρύξεις έχουν κριτήριο on-off, έχουν επιθυμητά προσόντα. Και, βεβαίως, υπάρχει ένας πίνακας, τον οποίο έχει αναρτήσει η ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ, ο οποίος έχει αποφασιστεί από το ΕΣΕΔ, το ειδικό όργανο επιλογής, το οποίο διορθώνει και μοριοδοτεί. Εξ ου και οι προκηρύξεις έχουν εφτά χιλιάδες υποψηφίους, χωρίς να υπάρχει κάτι εναντίον των προκηρύξεων. Και, φυσικά, πόσο "φωτογραφική" μπορεί να είναι μία προκήρυξη; Είναι εξήντα εννιά προκηρύξεις με εφτά χιλιάδες υποψήφιους. Πώς χωράνε όλοι αυτοί σε μία φωτογραφική προκήρυξη που γράφει ονοματεπώνυμο;», απάντησε η κυρία Γεροβασίλη στα επιχειρήματα της ΝΔ κατηγορώντας τους βουλευτές της: «Δεν ξέρετε να διαβάζετε ούτε τις προκηρύξεις». Ενώ σχολιάζοντας τα λεγόμενα του κ. Γεωργιάδη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει να ναρκοθετήσει την επόμενη κυβέρνηση, είπε: «Ένας ναρκοθέτησε την επόμενη κυβέρνηση, ο κ. Μητσοτάκης, όταν τοποθέτησε σε ένα βράδυ τον Δεκέμβριο του 2014 με ανάθεση όλους τους διευθυντές του δημοσίου». Όπως είπε εξάλλου, η διαδικασία των γενικών διευθυντών ολοκληρώνεται τον Ιούλιο. «Λέτε να ήταν του ΣΥΡΙΖΑ;», σημείωσε τονίζοντας ότι «παλιά δεν γίνονταν με κρίσεις» και ότι τώρα «δεν έγινε ούτε μια ένσταση στην διαδικασία που την έκανε ειδικό όργανο επιλογής».

Ο κ. Γεωργιάδης επέμεινε ότι οι διαδικασίες είναι διαβλητές και ότι δεν υπάρχουν τα απαραίτητα εχέγγυα. «Με τέτοια διαδικασία δεν μπορείτε να μας φορτώσετε τις επιλογές σας», είπε στην υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline