Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  14:17:22

Ο Κυρ.Μητσοτάκης για Κοτζιά και Τσακαλώτο

Σε ό,τι αφορά τη συμφωνία των Πρεσπών ο κ. Μητσοτάκης μιλώντας στη Βουλή αναφέρθηκε στις τελευταίες δηλώσεις Ζάεφ περί «Μακεδονικού Στρατού». «Μας είπατε ότι δεν αναγνωρίσατε μακεδονική εθνότητα και γλώσσα και ο Ζάεφ πανηγυρίζει για τη μακεδονική ταυτότητα και γλώσσα. Χθες μάθαμε ότι υπάρχει και μακεδονικός στρατός. Πείτε στον κ. Κοτζιά ότι είναι αργά για δάκρυα».


Μιλώντας επίσης για την εποχή μετά το τέλος των μνημονίων ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για τρεις αλήθειες.

«Στο τέλος Αυγούστου τελειώνει το τρίτο πρόγραμμα, αυτό σημαίνει ότι λήγει ο ευνοϊκός δανεισμός και η χώρα καλείται να απευθυνθεί στις αγορές. Η μεταμνημονιακή εποπτεία θα κάνει τη δική της έκθεση και αναλόγως θα διαμορφώνεται και η απαίτηση των κεφαλαιαγορών αυτό όμως δεν λέγεται ούτε τέλος των μνημονίων ούτε κανονική έξοδος. Την λεγόμενη ασφάλεια την έχετε εξασφαλίσει από υπόλοιπα προηγούμενων δανείων και από συσσώρευση υψηλών πλεονασμάτων που προκύπτει από τον στραγγαλισμό της πραγματικής οικονομίας και την παρακράτηση συντάξεων και μη αποπληρωμή οφειλών του δημοσίου προς τις ελληνικές επιχειρήσεις. Μια χώρα που παραλύει εντός συνόρων για να διεκδικήσει δανεισμό εκτός συνόρων.

Σύμφωνα με το νόμο 4472 του 2017 που φέρει τις υπογραφές Τσίπρα-Τσακαλώτου η Ελλάδα δεσμεύεται για πρόσθετα μέτρα λιτότητας ύψους 5,1 δισ. στην επόμενη διετία. Δεν μπορείς να μιλάς για μεταμνημονιακή εποχή με μνημονιακά μέτρα. Με φιέστες και λαμέ γραβάτες δεν θα έρθει έξοδος από την κρίση», σημείωσε.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline