Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πού σκέφτεται να πολιτευτεί ο Μητσοτάκης -Τι αποκάλυψε στους δημοσιογράφους

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και επισήμως από το βήμα της Βουλής δήλωσε πως η Νέα Δημοκρατία θα ψηφίσει την κατάτμηση της Β Αθήνας και της περιφέρειας Αττικής μένοντας πιστός στην θέση που έχει διατυπώσει εδώ και πολλά χρόνια ως βουλευτής.


«Εμείς κάνουμε την δική μας υπέρβαση κ. Σκουρλέτη για λόγους αρχών που έχω διατυπώσει εδώ και πολλά χρόνια. Είμαστε υπέρ της κατάτμησης των μεγάλων περιφερειών γι' αυτό και σήμερα θα ψηφίσουμε το άρθρο με το οποίο γίνεται η κατάτμηση της Β Αθηνών και της περιφέρειας Αττικής.

Γιατί υπερασπιζόμαστε την ποιότητα της δημοκρατίας, την διαφάνεια και την αξιοπιστία της πολιτικής και γιατί δεν σας χαρίζουμε την πολιτική την οποία εμείς οι πρώτοι εισηγηθήκαμε πριν από δύο χρόνια σε αυτήν εδώ την αίθουσα. Η Νέα Δημοκρατία δίνει το πράσινο φως να σπάσουν από τις επόμενες κιόλας εκλογές οι δύο μεγάλες εκλογικές περιφέρειες».

Δεν θα επανενώσω ποτέ την Β' Αθήνας

Λίγο αργότερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες υπεραμύνθηκε της κατάτμησης της Β Αθήνας λέγοντας ότι ήταν το πρώτο πράγμα που υποστήριξε από τη στιγμή που έγινε βουλευτής.
«Εκλέχθηκα πρώτος βουλευτής στην Β Αθηνών με 150.000 σταυρούς και από την πρώτη στιγμή δήλωσα πως αυτή η περιφέρεια πρέπει να σπάσει. Συμφωνώ με το σπάσιμο της Β Αθηνών, έτσι όπως έχει γίνει είναι μια χαρά. Ήταν σωστό και έγινε πράξη.»

Σε ερώτηση εάν υπήρξαν αντιδράσεις βουλευτών ο κ. Μητσοτάκης απάντησε «όχι διότι σε κάθε περίπτωση ακόμα κι αν δεν ίσχυε από αυτές τις εκλογές θα ίσχυσε από τις επόμενες. Εγώ δεν υπήρχε περίπτωση να επανενώσω την Β περιφέρεια της Αθήνας. Να την σπάσω σε περισσότερα κομμάτια μπορεί, να την επανενώσω ποτέ. Μας συμφέρουν οι μικρότερες περιφέρειες οι δικοί μας οι βουλευτές μπορούν να κυκλοφορούν και η προσωπική επαφή μπορεί να επιβραβευθεί»
Θα πολιτευτώ στον Δυτικό Τομέα της Β' Αθήνας

Μάλιστα ο κ. Μητσοτάκης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος στον δυτικό τομέα της Β' Αθήνας λέγοντας χαρακτηριστικά «Θέλω να μετρηθώ στην Δυτική Αττική γιατί θέλω να εφαρμόσω ένα άλλο μείγμα πολιτικής εκεί και να αρθρώσω έναν άλλο πολιτικό λόγο»

Όμως ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κάλεσε τον κ. Σκουρλέτη να εξηγήσει γιατί δεν δέχεται την τροπολογία της Νέας Δημοκρατίας για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού και δεσμεύτηκε πως ακόμα και αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν δώσει τη δυνατότητα σε αυτούς τους Έλληνες να ψηφίσουν στις επόμενες εκλογές θα είναι η τελευταία φορά που θα πρέπει να πάρουν το αεροπλάνο και να έρθουν στην Ελλάδα για να ψηφίσουν.
«Το λέμε ξεκάθαρα σε όλους τους Έλληνες του εξωτερικού που μας ακούνε σήμερα. Ελάτε να ψηφίσετε στις επόμενες εκλογές για να είναι η τελευταία φορά που θα χρειαστεί να ταξιδέψετε για να ασκήσετε το εκλογικό σας δικαίωμα. Γιατί στο νέο εκλογικό νόμο που θα ψηφίσουμε ως κυβέρνηση, γιατί δε φαντάζομαι να πιστεύετε ότι θα μείνουμε πολύ καιρό με την απλή αναλογική, θα δώσουμε επιτέλους την αυτονόητη δυνατότητα στους Έλληνες που εξωτερικό να ψηφίζουν στο μόνιμο τόπο διαμονής τους».

Μάλιστα ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε τον υπουργό εσωτερικών ότι σκοπίμως δεν δίνει την ψήφου στους Έλληνες του εξωτερικού διότι γνωρίζει ότι θα μαυρίσουν τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Τι φοβάστε κ. Σκουρλέτη και δεν το κάνετε τώρα; Η επιμονή της κυβέρνησης πρώτα να αρνείται την συζήτηση και η σπουδή στη συνέχεια να παραπέμψετε το θέμα σε κάποια επιτροπή άρα στις καλένδες, μην κοροϊδευόμαστε, δείχνει πως φοβάται η κυβερνητική πλειοψηφία την ετυμηγορία των νέων που κορόιδεψε και έδιωξε από τη χώρα.

Είναι προσβολή αυτό που κάνετε σε ένα εκλεκτό τμήμα του έθνους μας στο οποίο σήμερα η Βουλή οφείλει να απευθυνθεί και να δεσμευθεί ότι η κατάσταση θα αλλάξει και θα αλλάξει τώρα. Ειδικά στην γενιά του brain drain».