Παρασκευή 19 Απριλίου 2024  12:01:55

Επιθετική χώρα οι ΗΠΑ, λέει το 75% των Ρώσων

Η συντριπτική πλειονότητα των Ρώσων χαρακτηρίζουν τις ΗΠΑ επιθετική χώρα και πιστεύουν ότι παρεμβαίνει στα εσωτερικά άλλων κρατών. Ομως, πάνω από τους μισούς θέλουν καλύτερη συνεργασία Ουάσινγκτον- Μόσχας.


Αυτά είναι μεταξύ άλλων τα συμπεράσματα δημοσκόπησης του Εθνικού Κέντρου Μελέτης Κοινής Γνώμης. Σύμφωνα με αυτή, το 86% των Ρώσων πιστεύουν ότι οι ΗΠΑ παρεμβαίνουν στις εσωτερικές υποθέσεις άλλων κρατών, το 75% τις χαρακτηρίζει επιθετική χώρα και το 68% ως χώρα με επιρροή. Παράλληλα το76% θεωρεί ότι οι ΗΠΑ έχουν αναπτυγμένη επιστήμη και το 57% ότι έχει υψηλό βιοτικό επίπεδο.

Αξιολογώντας τις σχέσεις των δύο χωρών, το 39% των ερωτηθέντων πιστεύουν ότι υπάρχει ένταση μεταξύ Μόσχας και Ουάσινγκτον, το 29% χαρακτηρίζει ψυχρές τις σχέσεις και το 15% εχθρικές. Μόνο το 8% εκτιμά ότι οι δύο χώρες έχουν κανονικές και ήρεμες σχέσεις, ενώ το 1-2% πιστεύει ότι είναι φιλικές.

Ομως, το 55% θεωρεί ότι πρέπει να ενισχυθεί η συνεργασία των δύο πλευρών στα ζητήματα ασφαλείας, το 52% ότι πρέπει να αποκατασταθούν οι πολιτικοί δεσμοί των δύο χωρών και το 54% να ενεργοποιηθούν οι πολιτιστικές σχέσεις μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ.

Οσο για τη συνάντηση του Ντόναλντ Τραμπ με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, στο Ελσίνκι, το 48% δεν πιστεύει ότι αυτή θα επιφέρει αλλαγές στις σχέσεις των δύο χωρών, ενώ την αισιοδοξία ότι αυτές θα βελτιωθούν εκφράζει το 38%.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline