Παρασκευή 19 Απριλίου 2024  19:49:33

Πρωθυπουργός: Αναφορά στον πυροσβέστη που έχασε παιδί και σύζυγο

«Οφείλουμε να πούμε ένα μεγάλο "όχι" στις απόπειρες να ενοχοποιηθούν εκείνοι που έδωσαν τη μάχη, που ήταν στη πρώτη γραμμή, που έζησαν την ανθρώπινη τραγωδία και τον ανθρώπινο πόνο», τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

«Αν δεν τον βίωσαν και οι ίδιοι, όπως ο συνάδελφός σας, ο υποπυραγός Ανδρέας Δημητρίου, που την ώρα που επιχειρούσε στο καθήκον, και έδινε την άνιση μάχη με τις φλόγες και τα 11 μποφόρ, έχασε τη γυναίκα και το παιδί του λίγο παρακάτω, στο Μάτι, από τη λαίλαπα της πυρκαγιάς. Ούτε οι πυροσβέστες, λοιπόν, ούτε οι αστυνομικοί, θα έπρεπε να μπαίνουν στο στόχαστρο, μιας φτηνής και μακάβριας πολιτικής αντιπαράθεσης, για λόγους που δεν έχουν καμιά σχέση με την επιχειρησιακή αλήθεια», σημείωσε.

Διότι, όπως είπε, «το σημαντικό, σήμερα δεν είναι να βρούμε εξιλαστήρια θύματα, αλλά να διερευνήσουμε τα αίτια της τραγωδίας, σε βάθος και με αντικειμενικότητα. Και να πάρουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα, για να μην επαναληφθεί ποτέ μια τέτοια καταστροφή. Αυτό είναι το σημαντικό. Όχι να ζητάμε κάλπες πάνω στα αποκαΐδια».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline