Παρασκευή 19 Απριλίου 2024  14:51:55

Προθεσμία για να απολογηθούν στις 22 Οκτωβρίου έλαβε ο Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγός του

Στις 22 Οκτωβρίου 2018 θα απολογηθούν τελικά ο πρώην υπουργός Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγος του, Σταυρούλα Κουράκου για την κατηγορία του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.

Ο πρώην υπουργός και η σύζυγος του προσήλθαν σήμερα ενώπιον της ανακρίτριας κατά της διαφθοράς, Ηλιάννας Ζαμανίκα και του επίκουρού της, Γιώργου Ευαγγέλου, συνοδευόμενοι από τον δικηγόρο τους, Άρη Χαραλαμπάκη.

Ο Γιάννος Παπαντωνίου δε θέλησε να κάνει κάποια δήλωση ενώπιον των δημοσιογράφων για την κλήση του από τις δικαστικές αρχές και παρέπεμψε στην ανακοίνωση που εξέδωσε την προηγούμενη εβδομάδα στην οποία έκανε λόγο για τόνους λάσπης που κάποιοι έχουν ρίξει στο πρόσωπο του, υποστηρίζοντας ότι «»πληρώνει» το τίμημα για την ένταξη της χώρας στην ΟΝΕ.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο που έχουν συντάξει οι δύο ανακριτές το οποίο αφορά δύο δικογραφίες για εξοπλιστικά προγράμματα και αριθμεί περισσότερες από 800 σελίδες, το ποσό της νομιμοποίησης που φέρεται να τέλεσε ο πρώην υπουργός ανέρχεται σε περίπου 2.800.000 ελβετικά φράγκα ενώ κατά την κατηγορία η εκτιμώμενη ζημία που υπέστη το ελληνικό δημόσιο ανέρχεται σε περίπου 400 εκατομμύρια ευρώ

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline