Τετάρτη 24 Απριλίου 2024  04:45:58

Το αίσχος του επιδόματος

Τελικά δεν πρόκειται μα φτιάξει ποτέ το ελληνικό Δημόσιο. Λεηλατικό, άναρχο, παράλογο. Είχε καταργηθεί (και καλώς) το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, όταν δεν ασκείς την εργασία αυτή πλέον.

Τι πιο λογικό; Όταν πηγαίνεις σε άλλη υπηρεσία, χωρίς συνθήκες επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας και όταν λ.χ. είσαι σε άδεια εκπαίδευσης, μητρότητας, ανατροφής τέκνου, αναρρωτικής αδείας κλπ. Δεν εργάζεσαι καθόλου δηλαδή. Το επίδομα αυτό είχε κοπεί από τις αρχές του 2015, με το νόμο 4354/2015 αλλά επαναχορηγείται - παράλογα πλέον - τουλάχιστον έως το τέλος του 2017 σε όσους δημόσιους υπαλλήλους τελούν σε νόμιμη άδεια ( όπως οι παραπάνω περιπτώσεις).

Δικαιολογία; Ότι το επίδομα αυτό έχει κοινωνικό χαρακτήρα και δεν μπορεί οι παρόμοιες άδειες να βρίσκεται, εκτός υπηρεσίας να συνεπάγονται αρνητική επίπτωση στις αποδοχές του υπαλλήλου. Τεχνάσματα ανομίας . Διότι τότε ο υπάλληλος παίρνει επίδομα που δεν το δικαιούται, όπως δεν το παίρνει ένας συνάδελφους του που δεν υπηρετούσε πριν σε εργασία στο Δημόσιο επικίνδυνη και ανθυγιεινή. Ρουσφέτια σε βάρος των φορολογούμενων του ιδιωτικού τομέα.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline